Καταδικάστηκε ο πρώην της Όλγας Φαρμάκη

Σε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκε  ο πρώην της Όλγας Φαρμάκη, Αλέξανδρος Αγγλούπας, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011.

Στον επιχειρηματία, που πρόσφατα είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση των Ρομά που εισέβαλαν σε σπίτια και βίλες επωνύμων και ξάφριζαν τιμαλφή αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Σχέδιο συγκάλυψης “βλέπει” ο εισαγγελέας

Πάντως ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του  έκανε λόγο για σχέδιο συγκάλυψης και απόκρυψη στοιχείων. «Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων. Βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε.

Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν ένα ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε.

Τριάμισι χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε πει και είπε ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο, ότι ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ό,τι έκανε για να πονέσει τον κατηγορούμενο. Βέβαια δεν μας είπε σήμερα πώς πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θυμάται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους», υποστήριξε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην  απολογία του υποστήριξε πως δεν είχε καμία πρόθεση να πυροβολήσει τη Γωγώ Φαρμάκη και ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Loading