Ζέρβας: Ναι στις κλαδικές εκθέσεις αλλά με υποδομές

Στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω της 28ης Agrotica αναφέρθηκε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Δύσκολο Σαββατοκύριακο για την πόλη και το κυκλοφοριακό. Όσοι προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε στην πόλη καταλάβαμε τα όρια της πόλης. Χαίρομαι πολύ για τις κλαδικές εκθέσεις για τη ζωή που φέρνει στην πόλη η ΔΕΘ ΗELEXPO και για την Agrotica που καταφέρνει να  φέρει 3.000 εκθέτες και πάνω από 150.000 επισκέπτες και για όσα προσφέρει στην πόλη μια τέτοια πετυχημένη έκθεση» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης η πόλη ήταν sold out, το κυκλοφοριακό όμως κατέδειξε και ποια είναι τα όρια αυτής της πόλης.

Για ακόμη μία φορά επανέλαβε την ανάγκη για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης. «Μας κτυπά καμπανάκι για το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούμε θέσεις στάθμευσης. Πόσο σημαντικό είναι να τρέξει η ανάπλαση της ΔΕΘ με διαμόρφωση παρκινγκ, να προχωρήσουμε στην ανάπλαση των στάβλων Παπάφη με υπόγειο πάρκινγκ, η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας με υπόγειο παρκινγκ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου για τη χωροθέτηση κάποιων χώρων όπου θα μπορούσαν μαζικά να παρκάρουν κάποια αυτοκίνητα είπε πως “Κανένας από τους χώρους αυτούς δεν ανήκε στη δικαιοδοσία του δήμου Θεσσαλονίκης. Είμαστε υπέρ τέτοιων λύσεων αλλά αυτά αφορούν μικροπολιτική διαχείριση όπως επίσης αφορούν και την διοίκηση της HELEXPO ΔΕΘ και τη συνδιοργάνωση μίας τέτοιας διαδικασίας.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κατηγορήσω τους διοργανωτές αλλά όλοι πρέπει να φροντίσουμε ώστε να παρέχουμε θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης» κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

“Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ο δήμος διοικείται”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης λέγοντας πως «Από την επόμενη μέρα της εκλογής της διοίκησης μας ξεκινήσαμε την καταγραφή δεδομένων στην υπηρεσιακή κατάσταση του δήμου. Ο δήμος Θεσσαλονίκης βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο. Βρήκαμε υπηρεσίες βαλτωμένες, υπαλλήλους που βολεύονταν σε αυτή την κατάσταση, προϊστάμενους και διευθυντές που λειτουργούσαν κατά το δοκούν και όχι με βάση το πλάνο μίας διοίκησης που πρέπει να εξυπηρετεί τους δημότες».

Ο κ. Ζέρβας είπε πως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης εργάζεται για τη διαμόρφωση του νέου οργανισμού σε πέντε μόλις μήνες και βρίσκεται σε διαβούλευση με όλες τις υπηρεσίες. “Όταν παραδώσω αυτή τη διοίκηση ο επόμενος δήμαρχος θα παραλάβει έναν λειτουργικό οργανισμό. Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ο δήμος διοικείται” τόνισε.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δήμο Θεσσαλονίκης είπε πως «Η προσήλωση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης στην επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης είναι αμείωτη. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση και τα πρώτα αποτελέσματα αυτής είναι ορατά. Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκπόνησης μελετών για κατασκευή σχολικών διδακτηρίων τα οποία θα υλοποιηθούν κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, αποφάσισε να εντάξει έξι σχολικά συγκροτήματα».

Μαρία Βλάχου

Loading