Ζάεφ: Με τον Γ. Μπουτάρη είμαστε φίλοι (vds)

της Μαρίας Βλάχου
Στο περιθώριο των εργασιών του Thessaloniki Summit 2019 και λίγο μετά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ είχε συνάντηση με τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και κράτησε περίπου 20 λεπτά και κατά την διάρκειά της τέθηκαν διάφορα σημαντικά ζητήματα.

«Χτίζουμε φιλίες με όλους στην Ελλάδα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ζόραν Ζάεφ για τη συνάντηση. Μάλιστα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είπε πως με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι φίλοι.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της συζήτησής τους είπε «συζητήσαμε για τις μελλοντικές σχέσεις των χωρών μας. Πώς να τις βελτιώσουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τους ευρωπαϊκούς διασυνοριακούς θεσμούς ειδικά στον τομέα του πολιτισμού. Υπάρχουν πολλά φεστιβάλ τόσο στα Σκόπια όσο και στη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα ο κ. Ζάεφ εκτίμησε , πως τα γεγονότα αυτά βοηθούν στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και δημιουργούς ευκαιρίες για καλύτερη φιλία.

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι τα μακεδονικά προϊόντα έχουν σήμα είπε «ό,τι είναι καλό για εμάς και για εσάς θα βρούμε τον τρόπο να το ενθαρρύνουμε»

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε ο Ζόραν Ζάεφ:

Loading