Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης στο Πολυτεχνείο

Άρχισαν οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το Συγκρότημα Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτό κατά τον τριήμερο εορτασμό από τις 9:30 έως τις 21:00.

Λόγω των επετειακών εκδηλώσεων η Αστυνομία έχει ανακοινώσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το οδικό δίκτυο γύρω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα έως την πλατεία Κάνιγγος, σήμερα Παρασκευή και αύριο, Σάββατο.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα κορυφωθούν την Κυριακή με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Γι’ αυτό, το Συγκρότημα Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 9:30 και θα κλείσει στις 13.00, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.00.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα εφαρμοστούν και από τις 12.00 της Κυριακής, και θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει στη λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο. Στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας θα είναι και φέτος η περιοχή των Εξαρχείων, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτήρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.

Loading