Β. Γάκης: Ουτοπία το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου

«Ουτοπία» χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα της διοίκησης Ζέρβα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλης Γάκης μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Όπως σημείωσε ο κ. Γάκης η απορροφητικότητα κάθε χρόνο του τεχνικού προγράμματος από το δήμο Θεσσαλονίκης είναι της τάξης των 4,8 εκατ. ευρώ.

«Το να εκπονώ και να παρουσιάζω ένα τεχνικό πρόγραμμα 24 εκατομμυρίων και να λέω ότι θα το υλοποιήσω το 2020 είναι το λιγότερο μία ουτοπία. Μας καταθέτουν ένα πρόγραμμα περισσότερο για λόγους επικοινωνιακούς και λιγότερο για λόγους ουσίας. Αυτή τη στιγμή ο δήμος έχει σε προγραμματισμό κάποια έργα ύψους 10- 11 εκατ. ευρώ τα οποία είτε είναι ενταγμένα σε επιχορηγήσεις είτε είναι σε εκτέλεση από την προηγουμένη διοίκηση. Αυτά θα πρέπει να αποπερατωθούν» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα εκτίμησε πως το τεχνικό πρόγραμμα της νέας διοίκησης θα αρχίσει να υλοποιείται μετά το 2022.

Όσον αφορά στις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας για παράνομη στάθμευση τόνισε πως “Χρειάζεται αστυνόμευση ή να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση, δεν μπορεί ο καθένας να παρκάρει όπου θέλει. Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι η κατάσταση όσον αφορά στον ΟΑΣΘ, στην εκτέλεση έργων του μετρό στο κέντρο της πόλης είναι πάρα πολύ επιβαρυμένη. Ναι μεν να μπορούμε να εφορμούμε το νόμο και να επιβάλλουμε την τάξη αλλά θα πρέπει να δείχνουμε και μία κατανόηση σε ορισμένες περιπτώσεις».

Τέλος όσον αφορά στην καθαριότητα ο κ. Γάκης είπε πως «Δεν έχει γίνει τίποτα. Με την προκήρυξη 3Κ έχουν γίνει πολλές προσλήψεις, θεωρητικά θα έπρεπε να βελτιωθεί η κατάσταση…».

Ακούστε όσα δήλωσε στον Flash o Βασίλης Γάκης

Loading