Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού

Έως το τέλος του έτους θα συνεχιστεί ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου, μετά από σχετική πρόταση του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, στον Γιώργο Μυλωνά, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑLUMIL.

Με τον τρόπο αυτό, το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος “Αλκίππη” θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του τους επόμενους τέσσερις μήνες, απομακρύνοντας τα επιπλέοντα απορρίμματα, το φυτοπλαγκτόν και την κόκκινη παλίρροια που επιβαρύνουν τον παραλιακό άξονα της Θεσσαλονίκης.

Η περισυλλογή αντικειμένων και κηλίδων θα ξεκινά από το λιμάνι και θα επεκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, της Αγίας Τριάδας και του Δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

Το «ευχαριστώ» του ΥΜΑΘ

Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης ευχαρίστησε τόσο τη “LIDL Hellas και ΣΙΑ Ο.Ε.” για τη χορηγική υποστήριξη που παρείχε τους προηγούμενους μήνες στην υλοποίηση του προγράμματος, όσο και την “ALUMIL” για τη θετική ανταπόκριση στην πρότασή του.

«Η απόφαση του κ. Μυλωνά να στηρίξει χορηγικά το πρόγραμμα επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχουν οι βιομηχανίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας», σημείωσε ο Θεόδωρος Καράογλου και πρόσθεσε:

«Εύχομαι το παράδειγμα του κ. Μυλωνά να ενεργοποιήσει και άλλες επιχειρήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να στηρίξουν δράσεις περιβαλλοντολογικού και όχι μόνο περιεχομένου που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)».

Καλημέρα και καλό μήνα! Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι μετά από επικοινωνία με τον κ. Γιώργο Μυλωνά, η…

Gepostet von Θεόδωρος Καράογλου am Dienstag, 1. September 2020

Loading