Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία για τη δολοφονία Φύσσα (pics&vds)

20:23 UPD: Η πορεία ολοκληρώθηκε στην Καμάρα. Στην πορεία συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου, ενώ δε συνέβη κάποιο επεισόδιο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

20:10 UPD: Η πορεία έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η κίνηση στο ρεύμα προς Δυτικά είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα οχήματα και αστικά λεωφορεία να είναι κολλημένα. Από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή.

20:03 UPD: Αυτή την ώρα η πορεία έχει φτάσει στην Εγνατία με κατεύθυνση την Αριστοτέλους. Στο σημείο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς το ρεύμα προς δυτικά ήταν ανοιχτό.

19:54 UPD: Η πορεία διακόπηκε από αστυνομικούς φραγμούς στην οδό Τσιμισκή και κατευθύνεται τώρα στην Εγνατία, μέσω Ίωνος Δραγούμη.

19:45 UPD: Η πορεία πέρασε από το αμερικανικό προξενείο και κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την οδό Βενιζέλου.

19:39 UPD: Η πορεία αυτή την ώρα βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή, ενώ φτάνει από λεπτό σε λεπτό στο αμερικανικό Προξενείο. Η αγορά είναι ανοικτή ωστόσο κάποια από τα μεγάλα καταστήματα έχουν κατεβάσει τα ρολά τους.

19:20 UPD: Κλειστά και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας. Η πορεία ξεκίνησε σε δύο κομμάτια. Προπορεύονται οι αντιεξουσιαστές, ενώ ακολουθούν αναρχικοί και μέλη της εξωκοινωβουλευτικής αριστεράς, όπως και αντιφασιστικές οργανώσεις. Η πορεία αυτή την ώρα βρίσκεται στο ύψος της Αγίας Σοφίας, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική.

19:10 UPD: Η πορεία ξεκινά με τα περισσότερα μπλοκ να βρίσκονται ήδη στον δρόμο. Η πορεία έχει μέτωπο προς τα ανατολικά, ενώ το ένα ρεύμα της Εγνατίας είναι κλειστό.


Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του ευρύτερου αντεξουσιστικού χώρο και αντιφασιστικές οργανώσεις με αφορμή την επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία μπροστά από την αψίδα του Γαλέριου, φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των Μελών της ΧΑ, καθώς η απόφαση μετά από την πολυετή δική αναμένεται στις 7 Οκτωβρίου 2020.

Επιπροσθέτως, η σημερινή πορεία διεξάγεται στη σκιά των 50 αντιφασιστών που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης καθώς προσπαθούσαν να σβήσουν ακροδεξιά συνθήματα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Συνθήματα που γράφτηκαν κατά τη συγκέντρωση του νέου κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, “Έλληνες για την Πατρίδα”, το περασμένο Σάββατο.

Για τον λόγο αυτό η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στη γύρω περιοχή, πλην όμως διακριτική

Το politic.gr θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από την πορεία που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο…

Loading