Θεσσαλονίκη: Στα «κάγκελα» μαθητές από τα σχολεία της Κλεάνθους (pic)

Του Αντώνη Τσολναρά
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή το θέμα των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος Κλεάνθους στην Κάτω Τούμπα.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία είναι η προσωρινή διακοπή λειτουργίας σχολείων που βρίσκονται στο συγκρότημα Κλεάνθους 30, (2ο και 4ο Γυμνάσια Τούμπας, 20ο ΓΕΛ, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 2ο Πειραματικό ΓΕΛ) για ένα με δύο χρόνια με στόχο την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Οι γονείς και οι μαθητές υποστηρίζουν ότι οι προγραμματισμένες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής του μπορούν να γίνουν χωρίς να ανατραπεί η προσωπική και οικογενειακή ηρεμία των μαθητών με ενδεχόμενη διασπορά τους σε γειτονικά σχολεία.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία φωνάζουν συνθήματα κατά της διάλυσης των σχολείων τους, ενώ έχουν αναρτήσει και σχετικά πανό με μηνύματα τα οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κάτω τα χέρια από το 2», «2ο είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και «Ναι στην εξέλιξη όχι στη διασπορά».

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, στόχος είναι η «ανατροπή των σχεδιασμών του δήμου Θεσσαλονίκης και της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την ουσιαστική διάλυση των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος Κλεάνθους 30 στην Κάτω Τούμπα και την παρεπόμενη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σύνολο των σχολικών μονάδων του 4ου δημοτικού διαμερίσματος, με πρόσχημα την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών».

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση 8μελους επιτροπής που συγκροτήθηκε από τους Διευθυντές των σχολείων, τους καθηγητές αλλά και τους γονείς των μαθητών, με τη Διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να δώσει λύση στο ζήτημα που προέκυψε.

«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένας σχεδιασμός για αναδιάταξη»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της ότι: «δεν υπάρχει καμιά απολύτως πρόθεση και κανένας σχεδιασμός για αναδιάταξη των σχολικών μονάδων της περιοχής», ενώ εχθές ο δήμος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του πως ματαιώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για το σχολικό συγκρότημα στην Κλεάνθους.

Εκτός από την παράσταση διαμαρτυρίας, το Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, για την διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στη συγκέντρωση.

Loading