Θεσσαλονίκη: Παρέλαση με… δανεικά περιπολικά

Είναι απίστευτο και όμως… ελληνικό, το γεγονός ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής με δανεικά περιπολικά, από άλλες διευθύνσεις της Βόρειας Ελλάδας!

Μιλώντας στον Flash 99,4 ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Θεόφιλος Παπαδάκης, αποκάλυψε ότι «τα περιπολικά των αστυνομικών την Κυριακή στην παρέλαση, ήταν δανεικά από άλλες διευθύνσεις της Β. Ελλάδας.

«Η Αστυνομία δεν έχει καινούρια οχήματα, αυτό έγινε και πέρσι και πρόπερσι. Θα γίνει και του χρόνου, αν δεν επέμβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «πρόκειται για καταθλιπτική εικόνα».

Ερωτώμενος για τους λόγους που οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης δεν λαμβάνουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο κ. Παπαδάκης κατηγόρησε τη Γενική Διεύθυνση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης ότι «για χρόνια δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, δεν έπραξε αυτά που έπρεπε για να μας εξοπλίσει περιπολικά. Όλοι οι άλλοι νομοί έχουν λάβει περιπολικά μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ η ΓΑΔΘ φαίνεται ότι δεν ξέρει να το χειριστεί».

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, επισήμανε την ανάγκη της αγοράς περιπολικών από την κυβέρνηση, «γιατί αν ζητάμε από την Περιφέρεια ή από κάποιον επιχειρηματία, ή από το ΕΣΠΑ, τότε έχουμε αποτύχει στο θέμα της ασφάλειας και στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Πλέον δεν μπορούμε να ενεργήσουμε»

«Δεν γίνεται να έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και η αστυνομία να έχει στις “πλάτες” και το προσφυγικό, χωρίς να έχουν γίνει προσλήψεις ή να μην έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό, πρέπει κάτι να αλλάξει στην αστυνομία, πλέον δεν μπορούμε να ενεργήσουμε», διαμήνυσε ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος με αφορμή την… ανάθεση καθηκόντων για τους ελέγχους της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, ή του παράνομου παρκαρίσματος στο δήμο Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε πως «το κράτος αποδεικνύει ότι όταν οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία δεν μπορεί να εκπληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες για να εφαρμοστεί κάτι, στο τέλος πηγαίνει στην αστυνομία. Έχουμε γίνει αρμόδιοι για πολλά πράγματα. Ένα περιπολικό μπορεί από τη ληστεία μπορεί να πάει να ελέγξει μία οικοδομή να μετράμε το ύψος το εμβαδό, σαν πολιτικοί μηχανικοί».

Σχετικά με την πρόσληψη 100 αστυνομικών, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι ένας καλός αριθμός, όμως υπάρχουν άλλα 400 κενά».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατάστημα παιχνιδιών

 

Loading