Θεσσαλονίκη: Μεταμεσονύκτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας από καταστηματάρχες και υπαλλήλους της εστίασης (pics&vds)

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Καρβουνίδου

Κραυγή αγωνίας έστειλαν από τη Θεσσαλονίκη καταστηματάρχες και υπάλληλοι στο χώρο της εστίασης, διαμαρτυρόμενοι μετά τα μεσάνυχτα για τα μέτρα του κορονοϊού στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και πολλές ακόμα περιοχές η εστίαση κλείνει στις 12 π.μ, ένα μέτρο που έχει φέρει μεγάλες οικονομικές απώλειες στα μαγαζιά.

Λίγο μετά τη 1 το βράδυ, οι διαμαρτυρόμενοι κατέβηκαν στο οδόστρωμα, επί της οδού λεωφόρου Νίκης, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στο δρόμο. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών έκατσαν στη μέση του δρόμου προκειμένου να μη φύγουν τα αμάξια, με το σύνθημα «Δε φεύγουμε» να κυριαρχεί.

Τα περισσότερα από τα καταστήματα εστίασης έχουν πάνω από 60% απώλειες στον τζίρο τους από τότε που επιβλήθηκε το μέτρο του κλεισίματος των μαγαζιών στις 12 π.μ.

Να σημειωθεί, ότι ελάχιστοι από τους διαμαρτυρόμενους τηρούσαν τα μέτρα απόστασης και χρήσης μάσκας, ενώ κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ακούστηκαν συνθήματα κατά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα,  στήθηκε και… γλέντι με χορούς, καθώς ακούστηκαν τραγούδια, από σύγχρονα μέχρι και ποντιακά.

Δείτε εδώ βίντεο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Δείτε επίσης: Κορονοϊός – Αττική: Έκλεισαν στις 12 περίπτερα και κάβες

Loading