Θ. Καράογλου: Δίνουμε μάχη να μη γίνουμε Ιταλία

«Δίνουμε αυτή τη μάχη για να μη γίνουμε Ιταλία», δήλωσε στον Flash99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το ελληνικό κράτος όσον αφορά στο σοβαρό ζήτημα του κορονοϊού έχει κάνει περισσότερα από άλλες χώρες.

«Στη γειτονική μας χώρα δεν έδειξαν από την αρχή το ενδιαφέρον που έπρεπε να δείξουν. Οφείλουμε, όμως να είμαστε υπεύθυνοι και ως πολίτες. Να σταματήσουμε χαβαλέ και τις βόλτες στην παραλία» είπε.

Ερωτηθείς για την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει τις εκκλησίες ο κ. Καράογλου απάντησε : «Η απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει τις εκκλησίες μετά την άτολμη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ήταν μονόδρομος».

Όπως σημείωσε ο κ. Καράογλου, «δίνουμε μία μάχη επιβίωσης ως χώρα. Μία μάχη να περιορίσουμε τα ανθρώπινα θύματα. Αυτό είναι το μείζον. Ο χριστιανισμός μάς δίδαξε αγάπη για τον πλησίον και αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα» ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του που «πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες επιβράβευσαν την απόφαση του πρωθυπουργού».

Την προηγούμενη βδομάδα ο κ. Καράογλου βρέθηκε στον Έβρο στο πλαίσιο περιοδεία του στην περιοχή.

«Βρέθηκα στους ήρωες ακρίτες μας, οι οποίοι πραγματικά έστειλαν μηνύματα σε όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα δημοκρατική, οργανωμένη, η οποία έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και δυνάμεις φύλαξης των συνόρων της και  μπορεί να προστατέψει τα σύνορα της Ελλάδας που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης. Ενώ πήγαμε να τους δώσουμε θάρρος, τελικά εμείς πήραμε θάρρος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κάνεις τα σύνορα. «Το ηθικό είναι ακμαιότατο. Τα σύνορά μας έχουν θωρακιστεί. Έχουν γίνει συμπληρωματικά οχυρωματικά έργα και έργα περιφρούρησης του ελληνικού χώρου. Εμείς θέλουμε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων, να καταλάβουν ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, οι οποίοι ψάχνουν διέξοδο στην Ευρώπη».

Ακούστε όσα δήλωσε στον Flash99,4 ο Θ. Καράογλου

Loading