Τέλος Γενάρη πρόστιμα για την κάρτα στάθμευσης

Σε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά την ανανέωση της κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου σε δύο κοινότητες της πόλης (Α’ και Γ’) αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Αβαρλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4.

Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ανανέωσης από τα τέλη Νοέμβρη γίνεται ηλεκτρονικά, εν τούτοις μόνο το 30% των πολιτών των δύο διαμερισμάτων μπήκαν στον κόπο να ανανεώσουν την κάρτα τους. Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές δόθηκε μια παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, πιθανότατα θα δοθεί μία ακόμη μέχρι το τέλος του μήνα και από εκεί κι έπειτα όσοι δεν συμμορφωθούν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα.

«Ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία από τα τέλη Νοέμβρη την έκδοση νέων καρτών και την ανανέωση των υπαρχουσών εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για θέσεις στάθμευσης μόνιμων κατοίκων στην Α’ και Γ’ κοινότητα. Από την διαδικασία αυτή, εξαιρέσαμε τις 40 εκκλησιές διότι μπορεί να ανήκουν στην Α’ κοινότητα, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε το μέτρο στην περιοχή (π.χ. δεν υπήρξαν γραμμογραφήσεις, δεν υφίστανται θέσεις επισκεπτών). Έτσι την θέσαμε εκτός και οι κάτοικοί της δεν θα πάρουν κάρτα στάθμευσης. Από εκεί και πέρα, η διαδικασία γίνεται κατά βάση ηλεκτρονικά, σε ένα σύστημα πολύ πιο απλό και εύχρηστο που φτιάξαμε φέτος» τόνισε αρχικά ο κ. Αβαρλής.

Και πρόσθεσε: «Η ηλεκτρονική ανανέωση σου δίνει το δικαίωμα από τη στιγμή που θα υποβάλεις την αίτηση να πάρεις έναν αριθμό πρωτοκόλλου κι ένα link από όπου μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την εξέλιξή της. Έτσι δεν χρειάζεται ούτε τηλέφωνο να πάρεις, ούτε να αναζητάς το που μπορεί να βρίσκεται η αίτησή σου. Επίσης για την ανανέωση δεν απαιτείται πια να πας στις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να παραλάβεις καινούργια κάρτα. Ουσιαστικά το σύστημα αναγνωρίζει ότι είσαι κάτοικος και εκεί το θέμα τελειώνει. Καινούργια κάρτα χρειάζεται μόνο αν κάποιος παίρνει για πρώτη φορά».

“Μόνο αν μπορούμε θα δώσουμε νέα προθεσμία”

Για την προθεσμία που δόθηκε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι «αυτή δόθηκε γιατί παρότι δεν υπάρχει κόστος ώστε να τρέξει κάποιος την τελευταία στιγμή για να ανανεώσει την κάρτα του, δεν υπήρξε η συμμετοχή που περιμέναμε. Ίσως φταίει που διανύσαμε την περίοδο των εορτών, ίσως φταίει που δεν δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στο ζήτημα, αλλά και η γνωστή αμέλεια των Ελλήνων. Από εκεί και πέρα θα δούμε με τις υπηρεσίες μέχρι τις 15 Γενάρη το νέο ποσοστό και ανάλογα θα κρίνουμε για νέα παράταση σ’ αυτή που έχει ήδη δοθεί. Εάν δεν έχουμε φτάσει σε ικανοποιητικό ποσοστό,  στη χειρότερη περίπτωση θα δοθεί νέα παράταση μέχρι τέλος του μήνα».

Και ξεκαθάρισε ότι «αυτή θα είναι η τελευταία. Μετά θα έρθουν πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Εξάλλου υπάρχει περίπτωση να με καλέσει και μένα ο εισαγγελέας να με ρωτήσει γιατί δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις. Και το λέω αυτό κυρίως για την Α’ κοινότητα. Η Γ’ δεν χρειαζόταν παράταση. Θα τελειώσει μέσα στις επόμενες ημέρες».

Σχεδιάζουμε νέες θέσεις για την Α’ Κοινότητα

Ο κ. Αβαρλής μάλιστα υπογράμμισε πως «η διοίκηση θέλει να προχωρήσει η ανανέωση καρτών στάθμευσης γιατί σχεδιάζουμε, ήδη δηλαδή έχουν γίνει οι συζητήσεις για να δοθούν επιπλέον θέσεις στους μόνιμους κατοίκους της Α’ κοινότητας. Ωστόσο αυτό, θέλει έναν προσεκτικό σχεδιασμό, υπάρχουν προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά αν δεν έχουμε το τελικό νούμερο από τις ανανεώσεις και τις νέες κάρτες, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Αβαρλή:

Loading