Στους δρόμους οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ (vd)

Του Αντώνη Τσολναρά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα, πραγματοποιούν εργαζόμενοι των ΟΤΑ  έξω από το ΥΜΑΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές έχοντας αναρτήσει πανό στην πύλη του υπουργείου το οποίο αναγράφει «έξω οι ιδιώτες από την καθαριότητα, κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα», ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, ενώ καλούν μάλιστα και άλλους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ο Γιώργος Τσαγκάρης, γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η σημερινή κινητοποίηση είναι η εξέλιξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, με στόχο την απόσυρση του “νόμου σκούπα”» όπως τον χαρακτηρίζει, ενώ πρόσθεσε ότι «το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ακυρώνει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το οποίο παραχωρεί σε ιδιώτες πράσινο, καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό. Θεωρούμε ότι θα υπάρχει συνέχεια σε αυτήν την κατεύθυνση από την πλευρά της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων καθώς και οι διοικήσεις των δήμων θέλουν να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις».

Μάλιστα ο κ. Τσαγκάρης έκανε κάλεσμα και σε άλλους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ενώ να σημειωθεί πως τρία μέλη του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ κατέθεσαν αίτημα για συνάντηση με εκπρόσωπο του ΥΜΑΘ, προκειμένου να ζητήσουν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Δείτε το video του Politik.gr με τις δηλώσεις του γ.γ. του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ:

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων εδώ: 

Loading