Πάγο από Σολτς στον Τσακαλώτο για το χρέος!

Στον «πάγο» έβαλε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, για το ελληνικό χρέος, ξεκαθαρίζοντας του ότι η όποια συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τον Αύγουστο, όταν  θα τελειώσει το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Πληροφορίες από το Βερολίνο έρχονται να διαψεύσουν τις πανηγυρικές διαρροές κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου ότι στη συζήτηση των δυο υπουργών Οικονομικών «ανταλλάχθηκαν απόψεις επί όλων των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος και ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο Γερμανός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μετέθεσε τις εξελίξεις για μετά τις 20 Αυγούστου. Και αυτό γιατί, όπως ισχυρίστηκε: «Τότε θα ασχοληθούμε με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Θα περιμένουμε την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους μέχρι τις θερινές διακοπές.

Δεν έπεισε τον Σολτς το σχέδιο Τσακαλώτου

Βάζοντας ο Σολτς τον Τσακαλώτο στον πάγο, επί της ουσίας το Βερολίνο σφίγγει τη θηλιά γύρω από την Αθήνα πιέζοντας την με ασφυκτικό τρόπο να κλείσει όλα τα ζητήματα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, προκειμένου το προγραμματισμένο Eurogroup της 12ης Ιουλίου να έχει πλήρη εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο Πρόγραμμα» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, καθιστώντας όσο πιο σαφές γίνεται ότι η Γερμανία δεν έχει πειστεί ούτε στο ελάχιστο για το σχέδιο Τσακαλώτου.

Loading