Στ. Σπανουδάκης: «Οι Έλληνες αλλάξαμε την αλήθεια μας»

Στο μείζον θέμα της απόφασης που πήρε η Τουρκία αναφορικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέρθηκε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Σταμάτης Σπανουδάκης, μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Συγκεκριμένα, στην αρχική του τοποθέτηση ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, υπογράμμισε πως «εγώ αν έχω να προσφέρω κάτι, είναι να πω ότι τα πάντα είναι στο σχέδιο του Θεού και αναμένουμε με προσευχή και γονάτισμα να δούμε που θα μας πάει. Μήπως και καταφέρει να αλλάξει λίγες ψυχές γιατί εκεί είναι το πρόβλημα με τους σημερινούς Έλληνες. Έχουν βλαφτεί οι ψυχές μας. Αλλάξαμε την αλήθεια μας, αυτή που μας έκανε αυτό που είμαστε».

Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Σταμάτης Σπανουδάκης σημείωσε δύο πράγματα. «Πρώτα – πρώτα στεναχωρήθηκα και στη συνέχεια είπα από μέσα μου «α, για δες τον Παΐσιο». Μπαίνουμε σε μια εποχή όπου πολλά θα γίνουν. Και εμένα το όνειρό μου, όσο και αν φαίνεται τρελό δεν είναι να μπούμε στην Αγιά Σοφιά και να λειτουργήσουμε. Το όνειρό μου εμένα είναι να γίνουμε οι Έλληνες ένας λαός καλύτερος, να ξαναποκτήσουμε την παλληκαριά και το φιλότιμο και να γίνουμε το παράδειγμα Πολιτισμού για όλη την Ευρώπη και ολόκληρη τη γη. Μέσα σε αυτό βέβαια, είναι και η Αγιά Σοφιά, αλλά όχι μόνη της. Δηλαδή, τι ωφελεί τον Έλληνα εάν του την δώσει ο Ρώσος; Πάλι χαμένοι θα είμαστε. Και είναι καιρός οι Έλληνες να είναι νικητές. Και δεν εννοώ με τα τανκς και τα πολυβόλα. Αυτά ελπίζω ότι αν χρειαστεί η ανάγκη θα τα χρησιμοποιήσουμε».

Αναφερόμενος σε μια παλιά τοποθέτηση στην οποία αναρωτιόταν «μα, που πήγαν όλοι οι Έλληνες, πάντως όχι στη Βουλή» ο Σταμάτης Σπανουδάκης σημείωσε πως «η αιτία είναι ο φόβος και η υποταγή. Δεν μπορώ να καταλάβω κι εγώ, πώς οι πολιτικοί μας και οι άνθρωποι που ελέγχουν τα πράγματα, στην ουσία απεχθάνονται οτιδήποτε το ελληνικό. Είναι σαν να μας κυβερνούν ξένοι. Ξένοι Έλληνες. Που δεν θέλουν να ακούν για παρελάσεις, δεν θέλουν να ακούν τον Εθνικό Ύμνο, δεν θέλουν να βλέπουν τις σημαίες, δεν θέλουν να βλέπουν τις εικόνες. Και στο βάθος όλων αυτών τι είναι; Το ότι δεν θέλουν τον Χριστό».

Για το γεγονός ότι η Επιτροπή που συστάθηκε για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του ’21, δεν πήρε θέση για το θέμα της Αγίας Σοφίας, ο κ. Σπανουδάκης σημείωσε πως «μέσα τους αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι και χαρούμενοι. Έτσι είναι. Όταν παραδίδεις τον Πολιτισμό και τα ηνία ενός κράτους σε ανθρώπους που τα μισούν, αυτό δεν έχει να κάνει με το κόμμα. Είναι ένα θέμα διαχρονικό. Και εγώ που είμαι μιας κάποιας ηλικίας, το ζω χρόνια. Όταν ο Πολιτισμός είναι στα χέρια ανθρώπων που μισούν την Ορθοδοξία, μισούν την πίστη, θέλουν να μας γυρίσουν σε κάτι αρχαιοελληνικό, δηλαδή στη μισή Ελλάδα».

Σε ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει ο ίδιος σε μια τέτοια επιτροπή, απάντησε «γιατί ο Σπανουδάκης λέει την αλήθεια. Δεν κολώνει. Δεν μασάει. Γι’ αυτό και δεν είμαι σε καμία Επιτροπή και σε κανένα Συμβούλιο. Όχι τώρα, ποτέ! Αρχίζοντας από τα βραβεία Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Δεν είμαι Αριστερός, δεν παίρνω βραβείο. Και μιλάμε για ταινίες όπως τα «Πέτρινα Χρόνια», τον «Ξαφνικό Έρωτα». Έτσι είναι τώρα η Ελλάδα. Βλέπετε ότι βραβεύουν τώρα την υπουργό Πολιτισμού. Της φορούν μια τήβεννο και την βραβεύει η Εκκλησία».

Αναφερόμενος στην «ιδεολογική ηγεμονία» της Αριστεράς στην Ελλάδα, τόνισε ότι «γι’ αυτό ευθύνεται πρωτίστως η Αριστερά διότι αυτό είναι το πλάνο της, το να δημιουργήσει άλλη ιστορία και άλλη πραγματικότητα. Ας πούμε νομίζουν όλοι ότι ο Πολιτισμός είναι της Αριστεράς. Ποιας Αριστεράς; Ο Ελύτης, ο Χατζηδάκης, ο Σεφέρης, ο Παπαθανασίου, εγώ. Οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι του Πολιτισμού στην Ελλάδα, δεν ήταν κανένας Αριστερός. Αλλά έχουν θεοποιήσει και έχουν δημιουργήσει τα είδωλά τους, ταλαντούχους και μη ταλαντούχους δεν παίζει ρόλο. Στην προπαγάνδα η Αριστερά δεν παίζεται. Από την άλλη η Δεξιά, είναι μια φοβισμένη νοικοκυρούλα. Αποφεύγει τον πατριώτη γιατί φοβάται μην την κατηγορήσουν οι Αριστεροί. Με τον τρόπο όμως αυτό, βοηθούν το αντίπαλο στρατόπεδο να κάνει ότι θέλει. Άκρη δε βγάζεις».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Σπανουδάκης στον Flash 99.4

Δείτε επίσης: “Γεφυροποιός” ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής

Loading