Σουλεϊμάν Σοϊλού: Ακόμη δεν έχετε δει τίποτε

«Αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν είναι τίποτα. Θα δείτε τι θα συμβεί μετά» δήλωσε, σύμφωνα με την τουρκική «Sabah», ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού για τα όσα τη τελευταία βδομάδα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ως «απάνθρωπη» τη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ κατήγγειλε τις ενέργειες της ελληνικής αστυνομίας στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Μάλιστα, προειδοποίησε την Αθήνα ότι «από εδώ και στο εξής θα αρχίσει να βιώνει το πραγματικό πρόβλημα».

Παράλληλα κατήγγειλε ότι την Παρασκευή οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν τους μετανάστες.

«Η μάσκα τους έπεσε. Αυτοί που εκφωνούν ομιλίες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριφέρονται αδυσώπητα. Παραβιάζουν τη Συνθήκη της Γενεύης, τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι εγκληματίες δεν δέχονται ποτέ την ευθύνη τους» σημείωσε.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι περίπου 143.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν διέλθει τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο καιρός είναι ζεστός. Έχουμε πάνω από 200 χιλιόμετρα σύνορα. Ο καιρός στα Βαλκάνια δεν ήταν βροχερός και έτσι, μπορεί κάποιος να περάσει εύκολα τον Έβρο. Αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν είναι τίποτα. Θα δείτε τι θα συμβεί μετά».

Η Τουρκία απαγορεύει τις διελεύσεις μεταναστών στο Αιγαίο

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαγόρευσε τη διέλευση των μεταναστών και των προσφύγων μέσω της θάλασσας του Αιγαίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο»

«Ενώ η αρχή της “μη παρέμβασης” για τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία εξακολουθεί να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις, εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Loading