Σωτηράκης: Εφ όλης της ύλης στον Flash 99.4

Για όλους και για όλα μίλησε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «Απλά επικίνδυνοι», ο  αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού, Αποτελεσματικότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Κορδελιού – Ευόσμου, Κωνσταντίνος Σωτηράκης.

Ο κ. Σωτηράκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την πορεία της δημοτικής αρχής, ενώ όπως είπε «βρήκαμε κάποια πράγματα από την παλιά διοίκηση», αναγνωρίζοντας τη συνέχεια της διοίκησης στο δήμο.

Πασαλάκια στην Ανδρέα Παπανδρέου

Όπως ανέφερε ο κ. Σωτηράκης, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα φανούν τα αποτελέσματα συγκοινωνιακής μελέτης στο Κορδελιό. Η μελέτη προβλέπει πασαλάκια στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου και ρυθμίσεις στο πεζοδρόμια. «Τώρα τρέχουμε κάποια προγράμματα από το Φιλόδημο και κάποιες μελέτες που θα ανακουφίσουν πραγματικά το κυκλοφοριακό στο Κορδελιό. Στην Ανδρέα Παπανδρέου τελειώνει μια μελέτη ώστε να γίνει ανάλογα με αυτό που έχει κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην Ερμού. Έχουμε τον ίδιο συγκοινωνιολόγο».

Υπόγειο Πάρκινγκ

Για το υπόγειο πάρκινγκ στο Κορδελιό, ο κ. Σωτηράκης ξεκαθάρισε ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει, μόνο εάν αλλάξει ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός. «Όταν πραγματικά θα τελειώσει, τότε θα γίνει και η αλλαγή χρήσης του χώρου πάνω από το πάρκινγκ και το πάρκινγκ θα μπορέσει να λειτουργήσει. Γιατί αυτή τη στιγμή το πάρκινγκ δεν έχει άδεια και θέλω να το πω ευθαρσώς γιατί κάποια στιγμή πρέπει να λέμε στον κόσμο την αλήθεια. Μην περιμένει ο κόσμος, ότι εμείς θα το ανοίξουμε τον Σεπτέμβριο. Θα περιμένουμε να τελειώσει η τρίτη φάση του ΓΠΣ και μετά θα μπορέσει να ανοίξει. Θα το ανοίξουμε το πάρκινγκ νόμιμα και με τους κανόνες της αγοράς».

Αλλαγές θα φέρει το ΓΠΣ στο Κορδελιό

«Θα αλλάξουν χρήση χώροι στο Κορδελιό και να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τη συνθήκη ΣΕΒΕΖΟ. Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να επενδύσουν στο Κορδελιό, γιατί δεν ξέρουν αύριο αν θα πάρουν άδεια. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στους επιχειρηματίες, τόνισε ο κ. Σωτηράκης.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και αυτό είναι θέμα υπουργού. Γιατί μπορεί τα ΕΛΠΕ να μπλοκάρουν κάποιες δραστηριότητες μας, αλλά είναι θέμα υπουργού να μπορέσει να το λύσει. Κάποιες φορές η συνθήκη ΣΕΒΕΖΟ είναι πρόσχημα από την πλευρά των ΕΛΠΕ».

Γηπεδάκια Κορδελιού

«Έγινε στην περίοδο του κορονοϊού. Δεν ερωτηθήκαμε. Τα ΕΛΠΕ επικαλούνται τη συνθήκη ΣΕΒΕΖΟ, δεν είναι αυτό, γιατί η συνθήκη υπήρχε και πριν όταν τα παιδιά αθλούνταν εκεί. Και αυτή τη στιγμή έχουμε μια επιτροπή άτυπη από τους επικεφαλής για να ξέρουμε τί γραμμή θα ακολουθήσουμε», τόνισε.

Σε άλλος σημείο της συνέντευξης του ανέφερε, «και αν θα πάμε σε μνημόνιο συνεργασίας και όχι σε ψίχουλα ώστε να μπορούμε να κάνουμε υποδομές για τα παιδιά μας και την Τρίτη ηλικία. Να τους ελέγχουμε πάντα και να έχουμε μια αληθινή και ειλικρινή σχέση».

Θα πάρουμε αποφάσεις και αν δεν βρούμε λύση, είμαι υπερ των κινητοποιήσεων. Ο δήμαρχος μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων», ανέφερε ο κ. Σωτηράκης.

Ο αντιδήμαρχος εμφανίστηκε υπερ της συνεργασίας των όμορων δήμων για επίλυση σοβαρών ζητημάτων. «Πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία δήμων για να λύνουμε μεγάλα ζητήματα».

«Δεν είναι λύση το στρατόπεδο Ζιάκα», υπογράμμισε ο κ. Σωτηράκης. «Είναι στα δικαστήρια το υπουργείο Οικονομικών και Άμυνας το οποίο θα πάρει 5 χρόνια. Μπορούμε να κάνουμε μελέτες για αξιοποίηση αλλά όχι άμεσα».

Σχολική στέγη

«Δεν μας πιστεύουν ότι έχουμε 25.000 μαθητές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηράκης.

Ο ίδιος με πρωτοβουλία του δημάρχου, τέθηκε επικεφαλής της προσπάθειας για τη στέγαση της υποχρεωτικής  προσχολικής ηλικίας από 1ης Σεπτεμβρίου. «Κάνανε λάθη όλες οι διοικήσεις και δεν έχουμε επαρκή σχολική στέγη», ανέφερε.

Κολυμβητήριο – στάδιο

«Το κολυμβητήριο πιστεύω, ήταν ένα πολύ φιλόδοξο έργο για έναν δήμο για εκείνη την εποχή. Και τώρα το βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να το αποπερατώσουμε.

Θα έχουμε ένα ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την αποπεράτωση του σταδίου, θα τον παρακαλέσουμε να μας βοηθήσει, γιατί μάθαμε ότι παρόλο που δεν υπάρχουν προγράμματα για γήπεδα κλπ, εάν το υπουργείο Εσωτερικών, μπορεί να μας βοηθήσει με ένα κονδύλι, 1,5 εκατ. ευρώ.

Για το κολυμβητήριο θα είμαστε ικανοποιημένοι εάν μέσα στην τετραετία μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την μικρή πισίνα. Ήταν ένα έργο ολυμπιακών προδιαγραφών».

Πολιτιστικό κέντρο

«Πιστεύουμε θα ανοίξει μετά το καλοκαίρι. Θα μπει ο εργολάβος που δεν μπορούσε να μπει μέσα λόγω καραντίνας, θα μπεί τώρα να ολοκληρώσει τις εργασίες και το Φθινόπωρο θα είναι έτοιμο».

Διαλογή – Λαχανόκηποι

«Η Διαλογή και η Πέμπτη συνοικία είναι ντροπή για το δήμο μας. Δεν μπορεί να έχεις έναν άνθρωπο που πληρώνει τέλη κανονικά και να είναι σε βόθρους».

Ευοσμοκρατείται ο δημος;

«Δεν είναι βαρίδιο το Κορδελιό. Έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα. Ο δήμος Ευόσμου έδωσε περισσότερα οικόπεδα για ανοικοδόμηση. Το Κορδελιό αδικείται με τη συνθήκη ΣΕΒΕΖΟ πάρα πολύ, απάντησε ο αντιδήμαρχος.

ΕΕΕΕΚ Κορδελιού

«Το ξαναβγάλαμε σε δημοπρασία. Πιστεύω ότι θα το υλοποιήσουμε με μερικά ερωτηματικά. Γιατί κάποιος επιχειρηματίας θα πρέπει να ρίξει πάρα πολλά χρήματα. Τώρα η δημοπρασία θα βγει σε λίγες μέρες και πιστεύω πως θα ξέρουμε τον Ιούλιο αν θα υπάρχει κάποιος μειοδότης».

Πάρκα

Όπως τόνισε ο κ. Σωτηράκης έχουν εγκριθεί, 2 εκατ. από την περιφέρεια για 3 πάρκα. «Της Ελπίδος που είναι παραμελημένο,  δίπλα στο γήπεδο του Οδυσσέα Κορδελιού το πάρκο Σμύρνης και ένα στην Καζαντζάκη στο κλειστό του Ευόσμου. Μας έχει εγκρίνει ο κ. Τζιτζικώστας να τα κάνουμε ανάπλαση και να γίνουν ωραία πάρκα. Και να έχει ο δήμος μας τις παιδικές χαρές τις πιστοποιημένες γιατί γίνονται ατυχήματα πολλά», κατέληξε ο κ. Σωτηράκης.

Οι στόχοι για το δήμο

«Βασικό είναι για μάς, να γίνουμε ο πυλώνας της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Να μπορέσουμε να ενωθούμε με τους υπόλοιπους δήμος ώστε να γίνουμε ο πυλώνας ως ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Να τελειώσουμε το γήπεδο και να μπορέσουμε να είμαστε κοντά στην Τρίτη ηλικία και να είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας στην καθημερινότητα τους. Να καταλάβουν και οι δημότες ότι έχουμε μια ισότιμη και ειλικρινή σχέση μαζί τους».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Σωτηράκης στον Flash 99.4

Δείτε ακόμη:
Σταυρίδης: «Δεν υπάρχουν σχολικοί χώροι στο Κορδελιό»

Loading