Σκέψεις για νέα μέτρα μετά τις ουρές στις τράπεζες (vd)

Ουρές στις τράπεζες παρατηρήθηκαν το πρωί της Τρίτης (31/3), προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Από τη μία η καταβολή των συντάξεων και από την άλλη η λήξη προθεσμίας για αρκετές πληρωμές, οδήγησε αρκετούς ηλικιωμένους –κυρίως- στις τράπεζες, με την κατάσταση να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη που συνιστούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι όσον αφορά το συνωστισμό και τον κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ έξω από τράπεζα στον Πειραιά, όπου δεκάδες άνθρωποι είναι στημένοι στην ουρά, σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, περιμένοντας να εισέλθουν στο κατάστημα.

Σκέψεις για νέα μέτρα

Μάλιστα, αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την εικόνα που παρατηρήθηκε χθες στην παραλία της Θεσσαλονίκης, την παραλία του Φλοίσβου και άλλες περιοχές της χώρας οδηγεί την κυβέρνηση σε σκέψεις περαιτέρω περιορισμού της κυκλοφορίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει χρονικό όριο στη διάρκεια των μετακινήσεων, ενώ πληροφορίες του Politik.gr αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και η μείωση του αριθμού των μετακινήσεων που θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα 24ωρο. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, στο εξής να επιτρέπεται μόνο μία ή δύο μετακινήσεις την ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι της Τρίτης (31/3) στις 14:00 θα κλείσει η παραλία της Θεσσαλονίκης, η οποία στο εξής θα είναι ανοικτή μόνο τις καθημερινές, από τις 08:00 έως τις 14:00.

Loading