Σιμόπουλος: «Πολιτικά ζαλισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στράτος Σιμόπουλος, Βουλευτής της ΝΔ μίλησε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» σχετικά με τα έργα της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και τα αντανακλαστικά που υπέδειξε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

«Πολιτικά ζαλισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά ζαλισμένος μετά τον Έβρο και μετά την επιτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος και συνέχισε, λέγοντας: «Επειδή η κυβέρνηση τα πάει εξαιρετικά, δεν μπορούν να κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση».

«Η κυβέρνηση πήρε πολλά ‘’δεκάρια’’»

Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε πως η κυβέρνηση «πήρε πολλά δεκάρια μέχρι τώρα», επισημαίνοντας, όμως, πως τώρα ξεκινάει η δυσκολότερη φάση για την κυβέρνηση. Τα μέτρα που πάρθηκαν για την εργασία και την επιχειρηματικότητα βρίσκουν σύμφωνο τον Βουλευτή.

Εξέφρασε τους ενδοιασμούς του, ωστόσο, για τα μέτρα που αφορούν τους επαγγελματίες, καθώς, όπως ανέφερε: «Εκεί κρατάω μια επιφύλαξη, για τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι τράπεζες. Εκεί πρέπει η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατό τρόπο πίεσης. Οι τράπεζες έχουν μάθει, κατά κανόνα, όπως στη βροχή. Να σου δίνουν την ομπρέλα, όταν έχει ήλιο και να στην παίρνουν όταν βρέχει».

Εν όψει της αυριανής (26/5) επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ο Στράτος Σιμόπουλος τον χαρακτήρισε ως «πρωθυπουργό-μάνατζερ». Η επίσκεψη θα αφορά στην πληροφόρηση του ιδίου αναφορικά με το μετρό, το fly-over, τη ΔΕΘ, το γήπεδο του ΠΑΟΚ αλλά και την συγκοινωνία.

«Συγκοινωνία-κόλαση στη Θεσσαλονίκη»

Ο κ. Σιμόπουλος επιβεβαίωσε πως έχουν γίνει συζητήσεις του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ, υπογράμμισε εμφατικά, όμως, ότι «αν δε γίνει προμήθεια καινούριων λεωφορείων, δε θα λυθεί το θέμα του ΟΑΣΘ».

Αναφορικά με το μετρό, ανέφερε, ότι «η διαδικασία της Βενιζέλου προχωράει αλλά στο μετρό υπάρχουν θέματα, τα οποία πρέπει να λυθούν προκειμένου να γίνει πράξη η κυβερνητική δέσμευση για το 2023. Πρόκειται για έναν εφικτό χρόνο, που για να επιτευχθεί, πρέπει να παρακολουθείται το χρονοδιάγραμμα κάθε μέρα».

«Ποιος θα πληρώσει την ανάπλαση της ΔΕΘ;»

Η ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προχωράει, χωροταξικά, ωστόσο, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη ενός Business Plan από την πλευρά της Έκθεσης, όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Αναρωτώμενος ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε: «Ποιος θα πληρώσει για να πραγματοποιηθεί η ανάπλαση; Ένα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα); Θα το αναλάβει μια εταιρία του εξωτερικού, που ειδικεύεται στις εκθέσεις; Πότε θα γίνει;», προσθέτοντας πως το υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, από την πλευρά του, έχει φροντίσει τα διαδικαστικά.

Loading