Σήμερα οι αποφάσεις για μέτρα στα μέσα μεταφοράς

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα για τα μέσα μεταφοράς, ενώ την ίδια ώρα αρχίζει η χώρα μας να δέχεται πτήσεις από το εξωτερικό με τις Lufthansa που ξεκινά τις πτήσεις της από 18 Μαΐου και την Air Canada στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει διαφοροποίηση για τα μέτρα που θα λαμβάνονται για τουρίστες από χώρες με πολλά κρούσματα και αλλά για εκείνες με τα πολλά κρούσματα. Πριν επιβιβαστούν στα αεροπλάνα θα υποβάλλονται σε κάποιου είδους εξέταση.

Με το Ισραήλ η πρώτη διακρατική συμφωνία

Τις σχετικές αποφάσεις πρόκειται να λάβει ο πρωθυπουργός τα επόμενα 24ωρα, ενώ η πρώτη διακρατική συμφωνία για την άφιξη τουριστών θα είναι πιθανότατα με το Ισραήλ. Η επιτυχία του πειράματος θα οδηγήσει πιθανώς και άλλες χώρες να ακολουθήσουν, εκτιμά το υπουργείο Τουρισμού.

Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το άνοιγμα του τουριστικού τομέα.

Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να αγοράζουν εισιτήρια, να κάνουν κρατήσεις και check in online.

Οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες, ειδικά όταν δεν θα μπορούν να εφαρμόζονται πλήρως και πάντοτε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι φυσικές αποστάσεις πρέπει να διασφαλίζονται κατά τους ελέγχους ασφαλείας και την παράδοση και παραλαβή αποσκευών.

Διάδρομοι θα πρέπει να προβλεφθούν για να διαχωρίζουν την ροή των επιβατών στα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τους σταθμούς λεωφορείων, τις αποβάθρες πλοίων και τους σταθμούς δημοσίων αστικών μέσων μεταφοράς.

Θα πρέπει να επιτρέπεται η επιβίβαση μικρότερου αριθμού επιβατών σε λεωφορεία, τρένα και φέρι μπόουτ και επιβάτες που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια θα πρέπει να κάθονται χωριστά.

Τρόφιμα, ποτά και άλλα προϊόντα δεν πρέπει να είναι διαθέσιμα προς πώληση επί των μέσων μεταφοράς

Υπηρεσίες ιχνηλάτησης και προειδοποιητικά μηνύματα μπορούν να χρησιμοποιούνται μέσω εφαρμογών κινητών τηλεφώνων σε εθελοντική βάση. Αυτές οι εφαρμογές θα λειτουργούν διασυνοριακά.

Δείτε επίσης:

Ελλάδα ψηφίζουν για διακοπές τα Γερμανικά ΜΜΕ

Loading