Ρακκάς: Ο βοναπαρτισμός του Κωνσταντίνου Ζέρβα…

Την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στο δήμο Θεσσαλονίκης περιέγραψε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».  

Συγκεκριμένα, σε ένα γενικότερο σχόλιο για το τι γίνεται σήμερα στην πόλη βάσει αποφάσεων του δημάρχου, ο κ. Ρακκάς υπογράμμισε πως «δεν χρειάζεται κανείς στις μέρες μας, να είναι ισοπεδωτικός.

Δηλαδή εγώ θα έβλεπα θετικές πλευρές στον τομέα της καθαριότητας που γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από τον κ. Ζεϊμπέκη, καθώς επίσης και στον τομέα των κατεδαφίσεων εγκαταλελειμμένων κτιρίων που αποτελούσαν έναν πολλαπλό κίνδυνο.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και τα αρνητικά και εκεί θα εστιάσω γιατί κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Για παράδειγμα το γεγονός ότι ο δήμαρχος εκλέχθηκε με σημαία το Μακεδονικό, είχε υποσχεθεί μια καμπάνια σε διεθνές επίπεδο για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και ούτε καν έχει θέσει τις βάσεις για κάτι τέτοιο την χρονιά που προηγήθηκε.

Επίσης του έχουμε προτείνει επανειλημμένως να ασχοληθεί με την παραγωγική Θεσσαλονίκη που υπάρχει και θέλει στήριξη. Επιπλέον δεν έχω δει κάποια πρωτοβουλία για το περιβάλλον, από τη στιγμή που το Σέιχ – Σου θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο πράσινων επενδύσεων για την αναβάθμισή του ως οικοσύστημα.

Εμείς ως «Μένουμε Θεσσαλονίκη» έχουμε προτείνει πάρα πολλά πράγματα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Και σας θυμίζω ότι ο δήμος δεν έχει Βοτανικό κήπο σε αντίθεση με άλλες πόλεις της Ευρώπης της ίδιας δυναμικής και της ίδιας απεύθυνσης στην τουριστική αγορά.

Μια δημιουργικότητα που θα αναβάθμιζε την πόλη, δεν την έχουμε δει μέχρι στιγμής. Είναι σημαντικό που μια ολόκληρη Θεσσαλονίκη, κουβεντιάζει και μαλώνει για 50 μέτρα πασαλάκια. Λες και αυτά θα κρίνουν την εικόνα της».

Αναφορικά με το τι συμβαίνει με την Βίλα Πετρίδη, ο κ. Ρακκάς τόνισε πως «από τη μια η διοίκηση του δήμου πανηγυρίζει γιατί βρήκε κάποιον να την παραχωρήσει, το Γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, από την άλλη εμείς έχουμε πολλές ενστάσεις και εγώ μάλιστα προτίθεμαι να παραιτηθώ εξαιτίας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Και αναρωτιέται κάποιος. Αν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα νεοκλασσικό κτίριο, μπορούμε να διαχειριστούμε μια ολόκληρη πόλη; Θα μπορούσε να γίνει ένα Κέντρο Πολιτισμού γιατί η Β’ Κοινότητα έχει πρόβλημα και αν γινόταν εκεί ένα σημείο αναφοράς και ερχόταν και κόσμος από όλη την πόλη θα έσπαγε η κατάσταση που κυριαρχεί σήμερα στην περιοχή».

Σε συνέχεια της τοποθέτησής του για τη Βίλα Πετρίδη, πρόσθεσε επίσης ένα περιστατικό που συνέβη κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όταν ο «δήμαρχος ενημέρωνε το υπόλοιπο σώμα ότι δεν μπορεί να κοινοποιήσει περισσότερα διότι η ίδια η διαδικασία της παραχώρησης ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα εάν αποκαλυφθεί που θα παραχωρηθεί. Και την επόμενη ημέρα, διαβάσαμε στον Τύπο που θα παραχωρηθεί η Βίλα.

Αυτό δείχνει Βοναπαρτισμό, δείχνει ότι το σώμα έχει μάλλον διακοσμητικό ρόλο και αυτό είναι εξαιρετικά αρνητικό».

“Το τι γινεται στα γύρω στενά είναι άλλο πράγμα”

Για την ενεργοποίηση του Συντονιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην οδό Μοναστηρίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε πως «αυτό βοήθησε εκείνο το τμήμα της οδού Μοναστηρίου, που πριν είχαμε πάρα πολλές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ληστείες κοκ. Τώρα μπορεί να πάει κάποιος σε ένα ψιλικατζίδικο της περιοχής μετά τις 9 και να ψωνίσει με ασφάλεια. Το τι γίνεται στα γύρω στενά όμως, είναι άλλο πράγμα».  

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ. Ρακκά στον Flash 99,4:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Ρακκάς: “Απαιτείται διακομματική εθνική στρατηγική”

Loading