Πορεία φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ΑΣΟΕΕ

Πορεία φοιτητών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ. Οι φοιτητές διαδήλωσαν για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και για τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και διατράνωσαν πως «Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται και το φοιτητικό κίνημα δεν καταστέλλεται».

Στην Αθήνα

Ξεκινώντας από τα προπύλαια, οι φοιτητές που είχαν βγει νωρίτερα από την ΑΣΟΕΕ, πραγματοποίησαν συνέλευση συντονισμού και αποφάσισαν την απογευματινή πορεία, αλλά και συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την επέτειο του Πολυτεχνείου. Έφτασαν έξω από τη βουλή λίγο πριν τις 20:00, όπου είναι παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κρατούν πανό με συνθήματα όπως “Η καταστολή δεν μας σταματά”, “Το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό”, “Στις διώξεις και στην τρομοκρατία απαντάμε με ανυποχώρητους αγώνες”.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έφοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και κατευθύνθηκαν προς το ΥΜΑΘ. Κινήθηκαν επί της Εγνατίας φωνάζωντας μάλιστα συνθήματα για την κατάργηση του ασύλου. Όταν έφτασαν στο ΥΜΑΘ βρέθηκαν μπροστά σε δυνάμεις των ΜΑΤ και προκλήθηκε ένταση.

Loading