Π. Ψωμιάδης : Αντεθνική η συμφωνία

«Τι σχέση έχει η σημερινή Νέα Δημοκρατία με αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή»; Καταπέλτης όπως μας έχει συνηθίσει, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραχώρησε μια συνέντευξη στον Flash 99.4, στην οποία μίλησε με ειλικρίνεια για όλους και για όλα. Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν φυσικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης, αλλά ούτε και πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας.

Τα εγκαίνια του περιφερειακού μεγάρου Θεσσαλονίκης

Πριν λίγες ημέρες είχε κάνει αίσθηση στα εγκαίνια του περιφερειακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, ο παραγκωνισμός του Παναγιώτη Ψωμιάδη από την τελετή και ερωτηθείς για το θέμα απάντησε με εμφανή πικρία τα εξής:

«Αυτό το έργο παραδόθηκε έτοιμο κατά 85 – 90% το 2012 – 2013, στον νέο περιφερειάρχη τότε, τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Το μόνο που είχε να κάνει ο Απόστολος ήταν να εμπλουτίσει με καινούργια έπιπλα τα γραφεία και τον περιβάλλοντα χώρο. Δεν ξέρω γιατί άργησε τόσο, δεν αφορά εμένα. Γεγονός είναι ότι το εγκαινίασε προχθές ο πατριάρχης με τον Υπουργό Εξωτερικών και τον κ. Τζιτζικώστα κι εμένα με πέταξαν σε μια γωνία. Δεν μου δόθηκε ο λόγος. Είναι σύνηθες φαινόμενο, όταν γίνονται τέτοια έργα, να αναγράφεται στην πλάκα αυτός που το θεμελίωσε. Εμένα δεν με συμπεριέλαβαν.

Η εξήγηση του κ. Τζιτζικώστα είναι πως το ξέχασαν και πως θα το φτιάξουν μέσα στις επόμενες μέρες. Τώρα δεν έχει κανένα νόημα γιατί όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν φύγει. Έχω παράπονο γιατί πρόκειται για ένα οικολογικό κτίριο – κόσμημα, το καλύτερο στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Για να φτιαχτεί εξοικονομήσαμε απ’το υστέρημά μας 23.000.000 ευρώ».

«Μητσοτάκης και Ζέρβας ξεκίνησαν πολύ καλά»

Είναι ευρέως γνωστή η αντιπαράθεση του κ. Ψωμιάδη με τον τέως δήμαρχο κ. Μπουτάρη. Όπως ανέφερε, ο πρώην δήμαρχος άφησε χρέος στο Δήμο, της τάξης των 10.000.000 ευρώ. Καλύτερες είναι όμως οι σχέσεις του με τον νέο δήμαρχο, τον οποίο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε πως στηρίζει. Οι δύο πρώτοι μήνες της διοίκησης Ζέρβα τού φαίνονται πολύ ικανοποιητικοί. «Νομίζω πως και ο Μητσοτάκης και ο Ζέρβας ξεκίνησαν πολύ καλά. Έχουν καλό διοικητικό σχήμα. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση και όταν δεν υπάρχει αντιπολίτευση διοικείς όπως θέλεις».

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέφερε πως διαφωνεί σε κάποια ζητήματα με την γραμμή του κόμματος. «Είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρότι εγώ διαφωνώ μαζί του σε ορισμένα εθνικά θέματα όπως το Μακεδονικό και όπως η θέση μας στο θέμα της Συρίας». Όσον αφορά την πολύκροτη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ψωμιάδης δηλώνει κάθετα αντίθετος με τα όσα προβλέπει και την χαρακτηρίζει μάλιστα ως αντιεθνική. «Είναι βρώμικη η συμφωνία των Πρεσπών. Είναι αντεθνική. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν μπορεί να την αλλάξει, όμως όλα αλλάζουν όταν είναι παράνομα».

Το πολιτικό αλτσχάιμερ και το μετρό

Όταν εντάθηκε το κλίμα στη συνάντευξη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε πως πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πάσχουν από «πολιτικό Αλτσχάιμερ». Πολλά πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ο ίδιος ανέδειξε, φαίνεται να έχουν ξεχάσει την ευεργεσία του. «Στα δύσκολα όλες οι ηγεσίες έβαζαν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να κάνει τη δουλειά και στη συνέχεια τον τελείωσαν», δήλωσε σαφώς δυσαρεστημένος. Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το θέμα του μετρό, ανέφερε πως οι εργασίες δεν πρόκειται να τελειώσουν πριν από το 2025.

Aκούστε όλη τη συνέντευξη εδώ :

Loading