«Όχι στη μάχη επιχειρηματικών συμφερόντων»

Στην «ποδοσφαιρική» διαμάχη μεταξύ των επιχειρηματιών που διοικούν ομάδες αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος, μιλώντας σήμερα Δευτέρα (27/1) στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το κυβερνών κόμμα, τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση οι συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ επιχειρηματιών δεν θα πρέπει να μεταφέρονται στην καθημερινότητα των φιλάθλων και των οπαδών. Και αυτό, θα πρέπει να γίνει κατανοητό και στους εκπροσώπους της Πολιτείας.

Επίσης αναφέρθηκε και στο σημαντικό θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι μετά την κατάθεση του φακέλου με τις μελέτες, «η μπάλα παίζεται πλέον τόσο στο γήπεδο της νέας κυβέρνησης, όσο και σε αυτό της ομάδας».

Συγκεκριμένα, για όλα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη συνάντηση των τεσσάρων παραγόντων σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κ. Σιμόπουλος σχολίασε ότι «εγώ είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ με όλη τη σημασία της λέξεως, φίλαθλος του ποδοσφαίρου και θέλω πολύ να βλέπω αυτό που συμβαίνει στο εξωτερικό. Δηλαδή να είναι γεμάτα τα γήπεδα, να πηγαίνει ο κόσμος με την οικογένειά του, να αποτελεί το ποδόσφαιρο με λίγα λόγια, μια πηγή χαράς. Κάτι το οποίο στην Ελλάδα με όλα αυτά που γίνονται μεταξύ των παραγόντων, δε συμβαίνει.

Βέβαια από την άλλη πρέπει να αποδεχθούμε ότι με το ποδόσφαιρο, ασχολούνται πολλοί και μεγάλοι επιχειρηματίες, οι οποίοι κατά καιρούς συγκρούονται. Σε καμία περίπτωση ωστόσο οι συγκρούσεις αυτές, δεν θα πρέπει μεταφέρονται στην καθημερινότητα των οπαδών ή των φιλάθλων. Αυτό δεν πρέπει να το κάνουν ούτε οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Να άγονται δηλαδή και να φέρονται με βάση συμφέροντα ιδιοκτητών Ανωνύμων Εταιρειών.

Σε προσωπικό επίπεδο, υποστηρίζω τον ΠΑΟΚ όπως τόνισα ήδη, ωστόσο αρνούμαι να άγομαι και να φέρομαι από συγκρούσεις συμφερόντων, είτε αυτές προέρχονται από τη Β. Ελλάδα, είτε από τη Ν. Ελλάδα. Παλεύω για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα μου πει κανείς τι θα κάνω σε ζητήματα που αφορούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Αθλητισμού».

Σε ερώτηση για το αν δέχτηκε πιέσεις ώστε να παρέμβει στο ζήτημα της διένεξης ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Κοιτάξτε όλα αυτά προκύπτουν κυρίως μέσα από το διαδίκτυο. Από οπαδούς, φιλάθλους που πολλές φορές μπορεί μέσα από τους λογαριασμούς που διαθέτουν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να ασκούν τέτοιες πιέσεις. Λέω ωστόσο προς πάσα κατεύθυνση, ότι εγώ έχω εκλεγεί όχι για να προωθώ συμφέροντα ή να μπαίνω ανάμεσα σε αυτού του είδους της μάχες αλλά για να προωθώ τις υποδομές της πόλης, με τα γενικότερα θέματα των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης. Είμαι εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων και κυρίως των Θεσσαλονικέων».

Τέλος, συμπληρωματικά για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, ο Στράτος Σιμόπουλος υπογράμμισε: «Δείτε τι συμβαίνει. Η προηγούμενη κυβέρνηση προέβη σε μια προέγκριση του χωρικού σχεδίου. Με βάση την προέγκριση αυτή, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να υποβάλει τον φάκελο με τις μελέτες, ο οποίος και θα τύχαινε της έγκρισης αργότερα ώστε να έχουμε το οριστικό σχέδιο. Ο φάκελος αυτός κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι η μπάλα από την προέγκριση μέχρι τον Ιανουάριο, ήταν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Τώρα πλέον είναι και στο γήπεδο του ΠΑΟΚ αλλά σ’ αυτό της σημερινής κυβέρνησης».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Στράτου Σιμόπουλου στον Flash 99,4:

Loading