Νέα μέτρα: Κλειστά μπαρ από τις 12:00 και στην Αττική

Νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας γνωστό ότι και στην Αττική τα μπαρ και τα εστιατόρια θα είναι κλειστά από τις 12:00 το βράδυ έως τις 7:00 το πρωί.

Η ισχύς του μέτρου για τα μπαρ και τα εστιατόρια θα έχει εφαρμογή σε όλη την περιφέρεια Αττικής έως και τις 23 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τα επιδημιολογικά στοιχεία «δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και σε νεώτερες ηλικίες».

Ως εκ τούτου, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους».

Όριο 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις

Όσον αφορά τα υπόλοιπα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτά έχουν ως εξής:

  • Όριο 50 ατόμων σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές
  • Το νέο ωράριο για τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά ισχύει τόσο στην περιφέρεια Αττικής και τις περιοχές που είχαν ήδη ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, όσο και σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.
  •  Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο. Συγκεκριμένα, από το πρωί του Σαββάτου (15/8) στις 6:00, απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν τεσσάρων ατόμων -εκτός εάν πρόκειται για οικογένεια, όπου σε αυτήν την περίπτωση το όριο ανεβαίνει στα έξι άτομα-, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
  •  Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.
  • Υποχρεωτικό τεστ για κορονοϊό για όσους επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα.
  • Τηλεργασία για τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.
  • Παράταση των μέτρων στον Πόρο έως τις 24/8, με τη διαφορά ότι το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνεται στις 12 τα μεσάνυχτα.

Δείτε ακόμη:
Μητσοτάκης: Έρχονται νέα μέτρα εντός της ημέρας για τον κορονοϊό (vd)

Loading