Νέα «Ειδομένη» στον Δήμο Παιονίας;

Συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν στην δημιουργίας μίας νέας «Ειδομένης» παρατηρούνται στον Δήμο Παιονίας μετά την αυξημένη μετακίνηση μεταναστών στην περιοχή.

Μετανάστες καταγράφηκαν να κινούνται παράλληλα με τις γραμμές του τρένου μέσα στο Πολύλαστρο Κιλκίς.

Δείτε το βίντεο:

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης μιλώντας στον Flash 99,4 ανέφερε πως υπάρχει μία έξαρση στην μετακίνηση μεταναστών τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, είπε:

«Συγκεκριμένα παρατήρησα μια ομάδα που απαριθμούσε περίπου 100 άτομα. Είχαν κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη, ήταν επί της παλιάς Εθνικής Οδού – Ευζώνων και κατευθύνονται προς την Ειδομένη.

Κατασκηνώνουν πρόχειρα σε δενδρώδεις περιοχές δίπλα στις όχθες του Αξιού. Μάλιστα, επιχειρούν ειδικά τις νυχτερινές ώρες να περάσουν τα σύνορα ανεπιτυχώς. Συλλαμβάνονται και επαναπροωθούνται», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο κ. Σιωνίδης τόνισε πως οι οδηγοί των μεταναστών είναι Πακιστανοί και Αφγανοί, που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και έχουν μάθει καλά την περιοχή. Οι ομάδεςτων μεταναστών αποτελούνται από νεαρά άτομα, χωρίς παιδιά, από 18 – 35 ετών.

Έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όσους επιχειρούν να κινηθούν προς τα σύνορα με τη γειτονική χώρα από την Ελληνική Αστυνομία και τη Frontex.

Μάλιστα, ο κ. Σιωνίδης ανέφερε πως έχει γίνει σχετική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς απευθύνθηκε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνο Λογοθέτη και στον γενικό επιθεωρητή της Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνο Σκούπα.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Σιωνίδης στον Flash 99,4:

Δείτε ακόμη: Δήμαρχος Κασσάνδρας για τουρισμό: Χειρότερα και από το πιο αρνητικό σενάριο

Loading