Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με 14 μονάδες

Θετικά είναι τα αποτελέσματα για την κυβέρνηση μετά από νέα δημοσκόπηση, αφού παρατηρείται διαφορά 14 μονάδων, ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, το 38% τάσσεται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, και το 24% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα έρευνα που διενεργήθηκε από την Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, έδειξε πως ο ελληνικός λαός είναι προσκείμενος στη νέα κυβέρνηση, και δηλώνει ευχαριστημένος από το έργο που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με την μέτρηση η ΝΔ προηγείται με 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την πρότερη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3,5%.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός για να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη, 45% των πολιτών έδωσε “ψήφο εμπιστοσύνης” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ένατι του 26% που δήλωσε πως προτιμάει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

75% λέει ναι στον αντικαπνιστικό νόμο

Αξίζει να σημειωθεί πως το 63% των πολιτών φρονεί πως τα πράγματα οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση για τη χώρα, ενώ 66% συμφωνεί με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα του αντικαπνιστικού νόμου, που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και έχει διχάσει την κοινή γνώμη, 75% των πολιτών φαίνεται να συμφωνεί με την επιβολή του.

Loading