Μηνύσεις κατά του ΟΤΕ για τις συλλήψεις απεργών

Μηνύσεις κατέθεσαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ κατά της διοίκησης της εταιρείας, για τις προσαγωγές και τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν σε πέντε συνδικαλιστές, που απεργούσαν λόγω των απολύσεων εργαζομένων. Το ΕΚΘ σε ανακοίνωσή του καταδίκασε τις πρακτικές της εταιρείας, κάνοντας λόγο για “άκρως τρομοκρατική τακτική που θυμίζει βρώμικο πόλεμο”. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια υπονόμευσης του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας.

“Είναι αδιανόητο, την ώρα που εργαζόμενοι οδηγούνται αναίτια στην ανεργία και οι συνάδελφοί τους μάχονται μέσα από απεργιακές κινητοποιήσεις, θέλοντας να σταματήσουν τα σχέδια της εταιρείας για απολύσεις και δημιουργία αβέβαιου καθεστώτος εργασίας, η διοίκηση του ΟΤΕ, μέσω του περιφερειακού διευθυντή Βορείου Ελλάδος, να επιλέγει να μηνύσει τους εργαζόμενους, επειδή με δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο τόλμησαν να απεργήσουν”, σημειώνει το ΕΚΘ στην ανακοίνωσή του.

Για το ζήτημα μίλησε στον Flash 99.4 και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, ο οποίος τόνισε πως το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή και έτσι θα συνεχίσει για όσο χρειαστεί.

“Δεν πιστεύω ότι στην Ελλάδα, που έχει διδάξει την αρχή της δημοκρατίας, θα φτάσουμε να φυλακίζουμε τους ανθρώπους που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο”

“Ήμασταν στο αστυνομικό τμήμα που κατέθεσαν τις μηνυτήριες αναφορές οι εργαζόμενοι. Και εμείς θα καταθέσουμε μηνύσεις για παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης. Το μοναδικό αποτέλεσμα που είχε η χθεσινή κίνηση ήταν να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους”, ανέφερε ο κ. Κυπριανίδης.

“Από τη στιγμή που έγιναν ψευδείς κατηγορίες, πρέπει και ο εργαζόμενος με τα δικά του νομικά μέσα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η δικαιοσύνη δεν είναι μονόπλευρη. Έχει κι άλλη όψη το νόμισμα. Αυτή είναι μια συντονισμένη κίνηση ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας, είτε με την υπονόμευσή του, είτε με την ποινικοποίησή του. Δεν πιστεύω ότι στην Ελλάδα, που έχει διδάξει την αρχή της δημοκρατίας, θα φτάσουμε να φυλακίζουμε τους ανθρώπους που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ.

Για το πολύκροτο αυτό ζήτημα τοποθετήθηκε στον Flash 99.4 και ο Γιώργος Κοτζαμπασίδης, που είναι μέλος του ΔΣ των εργαζομένων του ΟΤΕ, κάνοντας λόγο για μια “τρομοκρατική ενέργεια, που αντί να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, τούς πείσμωσε περισσότερο”.

“Χθες συνέβη κάτι που μας προσβάλλει όλους. Είχαμε πολλά χρόνια να το δούμε αυτό, στην πόλη μας μάλιστα από το 2012. Έγινε μήνυση από τον περιφερειακό διευθυντή Βόρειας Ελλάδας, καθ΄υπόδειξη της εταιρείας. Ήρθαν τα ΜΑΤ στην Καρόλου Ντιλ και συνέλαβαν όσους συνδικαλιστές βρήκαν εκεί. Και βέβαια η κατηγορία είναι η διατάραξη οικιακής ειρήνης και η παρεμπόδιση να προσέλθουν άνθρωποι στις εργασίες τους με άσκηση βίας. Αναφέρεται ότι από το πρωί οι συνδικαλιστές απαγόρευαν την είσοδο. Είναι ψευδές αυτό”, δήλωσε ο κ. Κοτζαμπασίδης.

“Ένας συνταξιούχος μας είδε στο κρύο και μας είπε: Για να είστε τέτοια ώρα έξω, πρέπει να έχετε δίκιο. Αυτό μας σημάδεψε”

“Είχαμε συμπαράσταση από την Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και το εργατικό κέντρο. Ακόμα περισσότερος κόσμος είναι στον δρόμο και συνεχίζουμε. Αυτή τη στιγμή όλη η Ελλάδα ξέρει ότι πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με παρουσία των ΜΑΤ, σαν εγκληματίες, στο αστυνομικό τμήμα”.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κοτζαμπασίδης μοιράστηκε με τους ακροατές του Flash 99.4 τα λόγια που είπε στους απεργούς του ΟΤΕ ένας ηλικιωμένος, που έτυχε να περνά νωρίς το πρωί από το σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι. “Ένας συνταξιούχος μας είδε μέσα στο κρύο ένα πρωί και μας είπε: Για να είστε τέτοια ώρα έξω, πρέπει να έχετε δίκιο. Αυτό μας σημάδεψε πραγματικά. Γι΄αυτό το δίκιο αγωνιζόμαστε”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Κυπριανίδης στον Flash 99.4:

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Κοτζαμπασίδης στον Flash 99.4:

Loading