ΜέΡΑ 25: «Θα δούμε ποιος λυπάται μετά τις ηχογραφήσεις»

Στις αντιδράσεις από την πλευρά του επικεφαλής του ESM, Κλαόυς Ρέγκλινγκ αναφορικά με την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη να δώσει στη δημοσιότητα τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, αναφέρθηκε, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης μιλώντας στον «Flash 99,4» και την εκπομπή «Flash Δρομο-λόγιο».

«Όλα αυτά κινούνται σε μια πολύ λογική αντίδραση ολόκληρου του συστήματος. Είτε από την τρόικα εσωτερικού, είτε και από αυτή του εξωτερικού η οποία πανικόβλητη μπροστά στην επερχόμενη δημοσιοποίηση όλων όσων γίνονταν στις συνεδριάσεις των Eurogroup εξακολουθεί να φωνάζει. Όπως και ο κ. Ρέγκλιγνκ που είναι ένας βασικός κρίκος σε αυτή την αλυσίδα είναι λογικό και να λυπάται αλλά και να φοβάται» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κριθαρίδης.

Και πρόσθεσε: «Βέβαια εμείς λυπόμαστε ακόμη περισσότερο γιατί όπως αναφέρουμε και στην ανακοίνωση όταν οι πολίτες θα ακούσουν τι έλεγε ο ίδιος σ’ αυτόν τον δημοκρατικό χώρο του Eurogroup, πραγματικά δεν θα μπορεί να σταθεί ενώπιον τους για να δούμε τελικά ποιος πραγματικά είναι αυτός ο οποίος λυπάται και γιατί.

Επίσης χαρακτηριστικά αναφέρουμε το γεγονός, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος -που είναι γνωστός και από το περίφημο κόστος του πρώτου εξαμήνου, έχοντας εξυφάνει διάφορα αφηγήματα για λογαριασμό της τρόικας – ζήτησε από τον Κώστα Γαβρά να μην «γυρίσει» την ταινία «Ενήλικες στο Δωμάτιο» που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Και μπορούμε να καταλάβουμε για ποιους λόγους το έκανε αυτό. Να είστε σίγουροι ότι περιμένουμε μια εντατικοποίηση όλων αυτών των αντιδράσεων πολύ περισσότερο όταν θα δουν το φως της δημοσιότητας οι ηχογραφήσεις. Τότε όμως, όλη αυτή η προσπάθεια υπεκφυγής από την ίδια την ουσία θα σταματήσει. Και από τον κ. Ρέγκλινγκ και από τους εγχώριους εκπροσώπους του».

“Μέχρι τέλος Φλεβάρη στη δημοσιότητα”

Για το πότε θα δοθούν οι ηχογραφήσεις στη δημοσιότητα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 ξεκαθάρισε ότι: «Έχουμε πει ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου όλοι οι Έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να ακούσουν όλα όσα έγιναν στα Eurogroup του πρώτου εξαμήνου».

Για το τι επιπλέον μπορεί να μάθει ο Έλληνας πολίτης μέσα από τις ηχογραφήσεις που δεν το έχει δει μέσα από την ταινία του Κώστα Γαβρά και το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, υπογράμμισε ότι:  «Είναι ένα εύλογο ερώτημα, αλλά όταν βλέπουμε ότι μετά από όλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει ένα κλίμα με ψέματα που προέρχονται από κάποιους που αμφισβητούν την προσπάθεια που έκανε τότε ο Ελληνικός λαός για ανακάμψει, αλλά και έναν απολογισμό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που υπερθεματίζει το ίδιο αφήγημα αναφέροντας ότι δεν υπήρξε σωστή διαπραγμάτευση, μέσα από τη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων θα δούμε τι ακριβώς υπήρξε τελικά, ποιος λέει ψέματα και ποιος την αλήθεια ούτως ώστε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Μερικοί πατάνε και συνεχίζουν με αυτό το άλλοθι να νομιμοποιούν συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες έχουν τα αποτελέσματα που είδαμε και θα δούμε στο μέλλον. Δεν είναι δυνατόν μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία μιλάει για δημοκρατία να έχει ένα βασικό όργανο που δεν κρατά πρακτικά έτσι ώστε να μην μπορούν να μάθουν οι πολίτες το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μέσα».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μιχάλη Κριθαρίδη στον Flash 99,4

Loading