Μανδαλιανός: Εφ’ όλης της ύλης στον Flash 99.4

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

«Διεκδικούμε», είπε, «να δοθούν ευκαιρίες να αποδείξει αυτός ο τόπος ότι γίνονται έργα, ότι έχει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Δεν μπορούμε να αντιμετωπιζόμαστε ρατσιστικά επί τόσα πολλά χρόνια».

Ερωτηθείς για την περίοδο διοίκησης του δήμου, τόνισε: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από  όσα κάναμε αυτούς τους 10 μήνες γιατί μεσολάβησε μια κρίση που όλα είχανε παγώσει, είχαμε μια άρτια οργάνωση και εξαιρετική απόδοση».

Απαντώντας στο σχόλιο του κ. Καμαρινού για την επιστολή για δικαιώτερη κατανομή πόρων προς τον υπουργό Εσωτερικών, πως «είναι πολύ αργά για δάκρυα», ο κ. Μανδαλιανός απάντησε: «Δεν είναι αργά για δάκρυα. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις κάποιες ενέργειες. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. το θεωρώ άδικο να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. αντιδράσαμε και διεκδικήσαμε»

Σχολική στέγη

Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα της σχολικής στέγης ο κ. Μανδαλιανός, τόνισε: «Το 24ο λύκειο έχει ήδη ξεκινήσει, από εκεί και πέρα μέσα στα σχέδια είναι και το 25ο το οποίο είναι άνωθεν της περιφερειακής για να εξυπηρετήσει τον κόσμο, εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες σε μελέτες, τις οποίες πρέπει να κάνουν η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο να διορθώσουν. Έχουμε το 4ο γυμνάσιο και 7ο λύκειο, επίσης πάνω από τον περιφερειακό είναι πιο μακρινά. Μέχρι την άνοιξη του 2021 ίσως μπορέσουμε να το ξεκινήσουμε το 25ο».

Δεν θα ανεχτούμε την δυσοσμία

Ερωτηθείς για την σχέση αγάπης – μίσους με τα ΕΛΠΕ, ανέφερε: «Δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν κάποια έργα, μας δείξανε φωτογραφίες -καλό είναι λοιπόν να πάμε να τα δούμε- φαίνεται ότι κινούνται προς μια κατεύθυνση διόρθωσης. Το πρόβλημα έχει διορθωθεί σε κάποιες περιοχές, δεν είναι όπως ήτανε. Εάν αυτά τα μέτρα πραγματικά αποδίδουν και υπάρχει βελτίωση και κάποια στιγμή και αποκατάσταση γιατί όχι, του προβλήματος, τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να υπάρχει αντιπαράθεση, με την επιχείρηση. Γενικά τηρούμε μια μετριοπαθή στάση. Δεν είμαστε υπέρ του να κλείσουν να αντικατασταθούνε, να φύγουνε. Πραγματικά η επιχείρηση δίνει ψωμί σε πάρα πολλές οικογένειες».

Ενώ υπογράμμισε, «να τους δώσουμε ευκαιρία να αποδείξουν ότι νοιάζονται για το πρόβλημα»

Αθλητικό Πάρκο ΕΚΟ

Αναφερόμενος στο αθλητικό πάρκο ΕΚΟ, τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα για το που θα στεγαστούν οι ομάδες. Υπάρχει το εμπάργκο με τα ΕΛΠΕ, είπε. «Θα πρέπει να είμαστε πιο διαλλακτικοί, είναι υποχρέωση των ΕΛΠΕ για ανταποδοτικά βάζοντας σαν στόχο ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας», ανέφερε. «Υπάρχουν οικόπεδα και γήπεδα που πρέπει να βελτιωθούν, υπάρχει και το μεγάλο ατελείωτο πλέον έργο του γηπέδου σταδίου – κολυμβητηρίου το οποίο έχει μείνει απο το 2005 στάσιμο».

Ο κ. Μανδαλιανός ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί το γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα, αλλά ενδεχόμενο βελτίωσης των υποδομών. Δεν μπορείς να κλείσεις ένα γήπεδο μιας ομάδας».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αναφερόμενος στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο Κορδελιό όπου έχει αποφασιστεί να τοποθετηθούν πασαλάκια, τόνισε: «Πραγματικά είναι ένα μπάχαλο. Δεν είναι δυνατόν ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης να λειτουργεί σαν μονόδρομος. Δεν μπορεί κανείς να δυσκολεύει τη ζωή αυτών των οποίων διέρχονται. θα είναι ένας τρόπος μόνιμης αποφυγής προβλήματος», σχολίασε.

«Ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός είναι στην τελική φάση ολοκλήρωσης, όπου χρειάζεται μια γεωλογική για να οριστικοποιηθεί και κατόπιν στέλνεται στην Αθήνα, για έγκριση. Από εκεί και πέρα, απαξ και έχουμε έναν σωστό ΓΠΣ, θα μπορούν επιχειρήσεις και μαγαζιά να αναπτυχθούν όπως πρέπει.

Εξάλλου σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ανέφερε, πως «υπάρχουν σχέδια ασφαλτοστρώσης, όπως υπάρχουν και σχέδια να μπούν πασαλάκια και σε μεγάλους δρόμους στον Εύοσμο, θα γίνουν κυκλικοί κόμβοι, έχουμε πολλά στο μυαλό μας, , έχω πάρει σαν ειδικό συνεργάτη τον κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη, ο οποίος είναι συγκοινωνιολόγος καταξιωμένος στον ελληνικό χώρο» .

Υπόγειο Πάρκινγκ Κορδελιού

«Έχει προβλήματα υγρομόνωσης τα οποία θα λυθούν μέσα στο φθινόπωρο. Το ιδανικό είναι να το δουλέψουμε σαν δήμος. Αυτό είναι το σκεπτικό μας, αυτό είναι το όνειρο μας. Τώρα αν κολλήσουμε σε νομικές διαδικασίες, αυτό θα το δούμε, αλλά έχω την αίσθηση ότι πρέπει να υπάρχει σαν υπηρεσία προς τους δημότες με ένα μικρό αντίτιμο».

Απομακρύνονται τα επικίνδυνα υλικά

«Με τη φωτιά κινδύνεψε κόσμος, πάθαμε και μάθαμε», ανέφερε ο δήμαρχος μιλώντας για τη μεγάλη φωτιά άνωθεν της περιφερειακής. «Έχουμε κάνει μελέτη η οποία πραγματικά ξεκινάει αυτή την εβδομάδα, ενώ έχει αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία και ξεκίνησε η μεταφορά όλων των ογκωδών και καθαρίστηκε το οικόπεδο το οποίο κάηκε. Επίσης έχουμε και άλλα σημεία τα οποία είναι επικίνδυνα για να μην έχουμε άλλο ατύχημα και αυτά αρχίζουμε και τα καθαρίζουμε».

Πολιτισμός – Τουρισμός

Ερωτηθείς για το πολύπαθο Πολιτιστικό Κέντρο Κορδελιού, ο κ. Μανδαλιανός τόνισε ότι πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, μετά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω κορονοϊού. «Έχει παραληφθεί απο τον δήμο, είναι ένα μικρό μέγαρο μουσικής το οποίο έχει πολλές δυνατότητες σαν χώρος και είναι κρίμα που έμεινε ανενεργό τόσα χρόνια».


«Υπάρχει ένα σχέδιο να γίνει ένα μουσείο της μουσικής μέσα στο στρατό. Επίσης υπάρχει σχέδιο να γίνει μουσείο με εκθέματα προσφυγικού ελληνισμού και έχουμε σκοπό να μετατρέψουμε μια πλατεία στο κέντρο του Εύοσμου σε πλατεία Μικρασιατών με ένα μνημείο του παλιού Κουκλουτζά στο σημείο αυτό».

Δεν το έχω αυτοσκοπό να κατέβω ξανά υποψήφιος

Δεν έχω κρίση προσωπικότητας για να θέλω να είμαι συνέχεια δήμαρχος. Η δουλειά μου, μου έχει εξασφαλίσει μια αναγνωρισιμότητα, έχω καλές σχέσεις με πάρα πολλά άτομα. Έχει φθορά η δημαρχιακή θέση, αλλά το αν σε μια τετραετία θα κατέβω ή όχι θα το κρίνω και από τι έχουμε αποδώσει σαν διοίκηση. Αν ο κόσμος δει, ότι πραγματικά αυτά τα οποία είπαμε, τα περισσότερα τα προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε, τότε ναι.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού – Εύοσμου με τους δημοσιογράφους του Flash 99.4 Σταύρο Οραήλογλου και Μίνα Αφεντούλη

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μανδαλιανός στον Flash 99.4

Δείτε επίσης:

ΕΛΠΕ-Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: «Συνένοχοι» για τα γήπεδα ποδοσφαίρου

Loading