«Λουκέτο» στις Εκκλησίες μέχρι τις 28 Απριλίου

Στην παράταση των περιοριστικών μέτρων για τις Εκκλησίες μέχρι τις 28 Απριλίου αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η Κυβέρνηση, προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω του Πάσχα.

Σε ΚΥΑ των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας θα αναφέρεται η παράταση της ΚΥΑ που είχε εκδοθεί στις 6 Απριλίου και αφορούσε τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας (έχοντας ισχύ μέχρι τις 20 Απριλίου).

Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην προσέρχονται στις Εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη λειτουργία της Ανάστασης ραδιοφωνικά, διαδικτυακά ή μέσω τηλεόρασης.

Τι ανέφερε η προηγούμενη ΚΥΑ

Η προηγούμενη υπουργική απόφαση ανέφερε ότι η λειτουργία των εκκλησιών θα τελείται με την παρουσία μόνο τεσσάρων ατόμων, του ιερέα, του ψάλτη, του νεωκόρου και ίσως ενός άλλου ψάλτη ή ιερέα. Θυμίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει σε τηλεδιάσκεψη ότι οι Ιερές Ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς και οι Θείες Λειτουργίες θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Ιερώνυμος: «Πιστοί στις υποδείξεις των αρχών»

Σημειώνουμε ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.

Δείτε επίσης: Ευχαριστίες Μητσοτάκη σε Ιερώνυμο και Εκκλησία

Loading