Κυριζίδης: Τα έργα που…αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη

Στην πλειοψηφία των διαγωνισμών και των σημαντικών έργων που αναμένεται να γίνουν στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ανάπλαση της Νέας Παραλίας στα κομμάτια που έχουν μείνει ασυντήρητα επί σειρά ετών, στο έργο των στάβλων Παπάφη που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα, στην αναμόρφωση του πάρκου της οδού Μάρκου Μπότσαρη με Ηλέκτρας και τέλος στην αναβάθμιση της περιοχής πέριξ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

«Έχουμε ήδη υπογράψει για την δημιουργία πάρκου, στη συμβολή των οδών Βούλγαρη με Παπαναστασίου σε μια απαλλοτριωμένη περιοχή. Υπογράψαμε επίσης για δύο νέα νηπιαγωγεία. Το πρώτο στην Καπετάν Άγρα (στη Β’ Δημοτική Κοινότητα) και το δεύτερο στη Λαχανά στην Κ. Τούμπα. Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος στην Κλεάνθους, προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για την διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου, που θα δώσει μια τεράστια κυκλοφοριακή ανάσα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Από εκεί και πέρα, υπογράψαμε τη συντήρηση του δημαρχείου, του δημοτικού Κολυμβητηρίου, του Κέντρου Πολιτισμού της Τούμπας και μέσα σε όλα αυτά βγάζουμε έναν καινούργιο διαγωνισμό για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριζίδης.

Τα έργα ανάπλασης στη Νέα Παραλία

Μιλώντας σχετικά με αυτό το θέμα ο αντιδήμαρχος τόνισε: «Γιατί αποκλειστικά για τη Νέα Παραλία; Διότι πολύ απλά είναι ένα διαμάντι, είναι ένα κομμάτι που το χαίρονται οι περισσότεροι συμπολίτες μας και για τον λόγο αυτό, επειδή έχει μείνει ασυντήρητο και υπάρχουν τρομερές ελλείψεις, όπως επίσης και επειδή παρατηρήθηκε ότι γενικές εργολαβίες δεν έδωσαν τα απαραίτητα αποτελέσματα πηγαίνουμε σε έναν αποκλειστικό διαγωνισμό γι’ αυτό το κομμάτι της πόλης. Ταυτόχρονα μετά από δωρεά γνωστής εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα που θα μπει μέσω της οικονομικής επιτροπής νομίμως, θα αντικαταστήσουμε και το ξύλινο δάπεδο, που έχει μείνει ασυντήρητο και έχει υποστεί βανδαλισμούς».

Σχετικά με το ποια κομμάτια αφορά η συντήρηση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων  τόνισε ότι «ήδη τρέχουμε έναν διαγωνισμό για τα υλικά αντιγκράφιτι. Υπάρχουν τρομεροί βανδαλισμοί και όχι μόνο στη Νέα Παραλία. Πρόσφατα παραλάβαμε την ανάπλαση της οδού Κάστρων, ένα εξαιρετικό έργο που πήραμε από την προηγούμενη διοίκηση και μέσα σε δυο μέρες είχαν γραφτεί τα πάντα με οπαδικά συνθήματα. Έτσι, είμαστε υποχρεωμένοι να προμηθευτούμε υλικά αντιγκράφιτι. Παράλληλα να κάνουμε και μια έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, όχι μόνο να μην βανδαλίζουν οι ίδιοι τα μνημεία, αλλά να αποτρέπουν και όποιον βλέπουν να βανδαλίζει την περιουσία. Γιατί η δημοτική περιουσία, είναι υπηρεσία όλων».

Αναφορικά με το ποια έργα βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο, ο Ε. Κυριζίδης σημείωσε ότι «οι εργασίες σε όλα τα έργα που αναφέραμε αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο έτος. Αλλά θα γίνουν και πολλά περισσότερα. Είμαστε σε μια ευτυχή συγκυρία όπου έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με την Περιφέρεια. Είναι αυτή η περίοδος που βγαίνουν τα υπόλοιπα από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και είμαστε έτοιμοι να απορροφήσουμε αρκετά χρήματα. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε αίτημα για την ανάπλαση του πάρκου στη Μάρκου Μπότσαρη με Ηλέκτρας, ένα πάρκο σε μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή. Έχουμε ήδη την μελέτη και πιστεύω ότι σύντομα θα πάρουμε τα χρήματα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να προχωρήσουμε, όπως προχωράμε και στην ανάπλαση της περιοχής πέριξ των Δικαστηρίων, μια περιοχή εγκαταλελειμμένη παρά το γεγονός ότι δέχεται δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες καθημερινά, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να προχωρήσουμε και την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου».

Μιλώντας συγκεκριμένα για την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο, οι δημοτικές αρχές σχεδιάζουν να «αναπλάσουν τα πεζοδρόμια, τις ράμπες για τα ΑμΕΑ, του πρασίνου και γενικότερα καλλωπισμού γιατί και εκείνο το σημείο έχει μείνει ασυντήρητο επί σειρά ετών. Όλα αυτά θα δώσουν μια αναβάθμιση του μικροκλίματος της γειτονιάς».

Οι στάβλοι Παπάφη

Τέλος ο κ. Κυριζίδης αναφέρθηκε και στο έργο των στάβλων Παπάφη το οποίο είναι ένα έργο 13 εκ. ευρώ. «Εκεί λοιπόν προσπαθούμε να αναθέσουμε τη μελέτη κατασκευής που ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020 και στη συνέχεια να κατασκευάσουμε αυτό το τεράστιο έργο με χρήματα που θα αντληθούν από την κεντρική διοίκηση. Το έργο αυτό μάλιστα θα περιλαμβάνει:

  • Παιδικό σταθμό
  • Δημοτικό ιατρείο
  • Κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων
  • Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
  • Γραφεία για την Δ’ Δημοτική Κοινότητα
  • Υπόγειο χώρο στάθμευσης

Όπως αντιλαμβάνεστε μια περιοχή που βρίσκεται μέσα σε κάτι μάντρες, με παρατημένα αυτοκίνητα και κτίρια, θα γίνει ένα μοντέλο, ένα στολίδι που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδη:

Loading