Κουκάκι: Επιχείρηση των ΕΚΑΜ για την εκκένωση δύο κτιρίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση των αντεξουσιαστών, οι οποίοι νωρίτερα ανακατάλαβαν δύο κτίρια στο Κουκάκι, στο κέντρο της Αθήνας.

Άνδρες της ΕΚΑΜ, αφού έσπασαν τις πόρτες, προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του πρώτου κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ματρόζου 45.

Ωστόσο, συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των καταληψιών, οι οποίοι πετούν τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών.

Για την αστυνομική επιχείρηση είναι ενήμερος και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος έχει δώσει το «πράσινο «φως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση για την εκκένωση του δεύτερου κτιρίου, στην οδό Παναιτωλίου 21, θα ξεκινήσει αφότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην οδό Ματρόζου 45.

Νωρίτερα, μάλιστα, υπήρξαν επεισόδια μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και αλληλέγγυων, οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους καταληψίες.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για χρήση χημικών εκ μέρους των ανδρών της ΕΛΑΣ, καθώς και για την προσαγωγή εννέα ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακατάληψη των δύο κτιρίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από ομάδες αντεξουσιαστών, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές αρχές.

Τα συγκεκριμένα κτίρια είχαν εκκενωθεί από την Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης, υπήρξαν καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και αστυνομική αυθαιρεσία.

Loading