Κορονοϊός: Σκέψεις για έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – «Στον αέρα» η ΔΕΘ

Στο στόχαστρο των ειδικών βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Θεσσαλονίκη, με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού να οδηγούν σε σκέψεις για τοπικό lockdown (τύπου Πόρου) και να εγείρουν φόβους για την πραγματοποίηση της ΔΕΘ.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Κεντρική Μακεδονία τα κρούσματα του ιού ανέρχονται σε 602, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε 558, και στη Δυτική Μακεδονία σε 215.

Βλέποντας κανείς τα κρούσματα του Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, κατανοεί εύκολα τις ανησυχίες των επιστημόνων: 37 την 1η Αυγούστου, 15 στις 2 Αυγούστου, 7 στις 3 Αυγούστου, 47 στις 4 Αυγούστου, 22 στις 5 Αυγούστου, 38 στις 6 Αυγούστου και 38 στις 7 Αυγούστου.

Τέθηκε σε καραντίνα ξενοδοχείο

Την ίδια στιγμή, μπαίνει σε καραντίνα ένα ολόκληρο ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, λόγω της διαμονής μετανάστη που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Από σήμερα και για 14 ημέρες οι εργαζόμενοι και οι διαμένοντες στο ξενοδοχείο θα είναι σε καραντίνα, σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, από τις 6 το πρωί βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο άνθρωποι της Αστυνομίας, επιβλέποντας την τήρηση των μέτρων και απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Τι θα γίνει με τη ΔΕΘ;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες το ενδεχόμενο ματαίωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η φετινή τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία, η οποία αρχικά επέμενε στην πραγματοποίηση της Έκθεσης, όμως άλλαξε στάση μετά την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Τα πρώτα εγκαίνια της ΔΕΘ έγιναν τον Οκτώβριο του 1926, ενώ διακόπηκε η λειτουργία της κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από το 1966 και μετά πραγματοποιείται ανελλιπώς. Δύσκολη χρονιά ήταν και το 1974, με τα γεγονότα της Κύπρου και την επιστράτευση.

Δείτε επίσης: Γερμανία – Κορονοϊός: Για τρίτη συνεχή ημέρα πάνω από 1.000 κρούσματα

Loading