Κοροναϊός: Ακόμη 35 θάνατοι στην Κίνα – 29 στην Ιταλία

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 35 νέους θανάτους και 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο αριθμός των θανάτων είναι μειωμένος σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν την Παρασκευή (47). Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 2.870.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν περισσότερα από ό,τι μία ημέρα νωρίτερα (427), κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Όλοι πλην ενός από τους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Στην επαρχία αυτή καταγράφηκαν επίσης 570 από τα 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια covid-19.

Νέα κρούσματα

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην επικράτειά της, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για Ιρλανδό ο οποίος επέστρεψε από τη βόρεια Ιταλία.

Την ίδια ώρα ένας 78χρονος Αυστραλός, πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, έγινε το πρώτο θύμα του κοροναϊού στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Από την πλευρά της η Αρμενία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού, ένας πολίτης που επέστρεψε από το γειτονικό Ιράν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν στο Facebook. Πρόκειται για έναν 29χρονο οποίος επέστρεψε στη χώρα του την Παρασκευή και επειδή δεν ένιωθε καλά επισκέφθηκε γιατρό.

Παράλληλα, και η Ταϊλάνδη κατέγραψε τον πρώτο της θάνατο από τον νέο κοροναϊό. Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα που έπασχε και από δάγκειο πυρετό πέθανε από τον covid-19, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασθενειών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα.

Στους 29 οι νεκροί στην Ιταλία

Στους 29 έφθασαν οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό στην Ιταλία, καθώς υπέκυψαν το Σάββατο άλλοι οκτώ άνθρωποι σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 1.049, με πολλές νέες περιπτώσεις να καταγράφονται, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

Ειδικότερα, τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 καταγράφονται στη Λομβαρδία, με 552 ασθενείς, ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνα με 213 ασθενείς και το Βένετο με 189.

Το 38% των ασθενών έχει εισαχθεί το νοσοκομείο. Το 10% βρίσκεται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το 52% των ασθενών έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι υγειονομικές αρχές.

Επτά τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα επτά ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, αφού το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκαν ακόμα τρία κρούσματα.

Loading