Κωνσταντινίδης: Λάθος ο ποδηλατόδρομος στην Κ. Καραμανλή

Το μέτρο του ποδηλατόδρομου στην Κ. Καραμανλή εξακολουθεί να ταλανίζει καθημερινά οδηγούς ΙΧ και καταστηματάρχες. Μήπως η ενδεχόμενη «επιτυχία» του ποδηλατοδρόμου στο κέντρο της πόλης επισκιάζει το γενικευμένο πρόβλημα σύγχυσης στην Κωνσταντίνου Καραμανλή;  

«Δεν έπρεπε ο ποδηλατόδρομος στην Καραμανλή να τοποθετηθεί στην δεξιά πλευρά. Έπρεπε να τοποθετηθεί αριστερά με δύο λωρίδες δίπλα στη νησίδα, ενώνοντας τον ποδηλατόδρομο με την κεντρική νησίδα από την μια και την άλλη πλευρά. Έτσι δεν θα υπήρχε πρόβλημα» σημειώνει ο συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντίνιδης, μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

 Ο κ. Κωνσταντινίδης πρότεινε, εν συνεχεία, τη λύση να υπήρχε ο ποδηλατόδρομος «ως συνέχεια της νησίδας» με την απερίσπαστη προσωρινή στάθμευση στο δεξί ρεύμα.

Παράλληλα τόνισε ότι ένας ποδηλατόδρομος δεν είθισται υποχρεωτικά να χωροθετείται σε ένα μεγάλο κεντρικό άξονα. Προκειμένου να μετατραπεί ελκυστικός ο δρόμος των φιλό – ποδηλατών, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ένας εναλλακτικός σχεδιασμός, αν ο σκοπός είναι η εναλλακτική μετακίνηση.

Ο συγκοινωνιολόγος παρομοίασε το πρόβλημα με το προαιώνιο ερώτημα «της κότας και του αυγού», διερωτώμενος «δημιουργείς υποδομές για να προσελκύσεις τον ποδηλάτη ή περιμένεις να εμφανιστούν χιλιάδες ποδήλατα να κατακλύσουν τον δρόμο για να κάνεις ποδηλατοδρόμους;».  

Εν κατακλείδι, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε πως η ποδηλατοκίνηση «έρχεται» με τη δημιουργία υποδομών και με συνακόλουθη την όρεξη των νέων της πόλης επιτυγχάνεται η εκτροπή ενός μεγάλου μέρους από τα ΜΜΜ και τα ιδιωτικά ΙΧ.

Ακούστε όσα είπε ο Σταύρος Κωνσταντινίδης στον Flash 99,4:

Δείτε ακόμη: Κωνσταντινίδης: «Η Α. Παπανδρέου στο Κορδελιό θα αναδειχθεί σε εμπορικό κέντρο της Δυτικής Θεσσαλονίκης»

Loading