Κοινωνικό μέρισμα: Τελευταία ημέρα αιτήσεων

Τελευταία ημέρα αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα η σημερινή (26/12), καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι το βράδυ της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων.

Εκτιμάται ότι το κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν, τελικά, περισσότερες από 300.000 οικογένειες. Δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος είναι νοικοκυριά ανέργων, πολύτεκνων και ΑμεΑ.

Η διαδικασία για το κοινωνικό μέρισμα

Για να εξασφαλίσει κανείς το κοινωνικό μέρισμα –εφόσον πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις- θα πρέπει να επισκεφθεί την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, στο ιστότοπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Μετά την είσοδο στο σύστημα, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται αυτομάτωςεάν είναι δικαιούχος του επιδόματος ή όχι. Όσοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, θα πρέπει να δηλώσουν έναν έγκυρο λογαριασμό τραπέζης (IBAN), στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εάν ο ίδιος IBAN εμφανίζεται να έχει δηλωθεί δύο ή περισσότερες φορές σε διαφορετικές αιτήσεις και για διαφορετικούς δικαιούχους, ισχύει και είναι έγκυρη μόνο η πρώτη χρονικά υποβληθείσα αίτηση.

Δευτέρα ή Τρίτη η πληρωμή

Όσοι δουν τις αιτήσεις τους να απορρίπτονται και θεωρούν ότι παρ’ όλα αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις διάθεσης του επιδόματος, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ενστάσεις έως και τις 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ, όπως είπε, όσοι κάνουν ενστάσεις και εφόσον το δικαιούνται, θα το λάβουν στις αρχές του χρόνου.

Loading