Επιβεβαίωση ΗΠΑ: Δεν αναγνωρίζουμε το ψευδοκράτος

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου όπως επίσης και καμία άλλη χώρα πλην της Τουρκίας.

Αυτό αναφέρεται στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μάλιστα στην έκθεση σύμφωνα και με τον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ στη Νέα Υόρκη, Απόστολο Ζουπανιώτη, κάτω από τον τίτλο «Κύπρος» υπάρχουν δύο χωριστά κεφάλαια. Ένα για την Κυπριακή Δημοκρατία και ένα για την περιοχή που διοικείται από Τουρκοκύπριους.

Συνταγματική και πολυκομματική

Ως συνταγματική και πολυκομματική παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη έκθεση η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ τονίζεται παράλληλα ότι οι πολιτικές αρχές διατηρούν τον αποτελεσματικό έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Προστίθεται ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει διώξει αξιωματούχους για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι δεν υπήρξαν αναφορές ατιμωρησίας κατά τη διάρκεια του έτους.

Για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στην έκθεση καταγράφεται η επιβολή δασμών στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους και τους Μαρωνίτες.

Αναφέρονται παράλληλα ζητήματα διαφθοράς, ευνοιοκρατίας στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, καθώς και μεταφοράς προσώπων για εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση και καταναγκαστική εργασία.

Loading