«Η μάχη της πλατείας» – Τι έγινε στην Κυψέλη

Σε εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση για το πρώτο σαββατοκύριακο μετά την πρώτη άρση των περιορισμών, με τη «μάχη της πλατείας» να μαίνεται στην Αθήνα.

Χαρακτηριστικά της κατάστασης είναι τα όσα έλαβαν χώρα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη τα ξημερώματα. Ομάδα περίπου 300 νεαρών, μεταξύ των οποίων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δεν έδωσαν σημασία στις συστάσεις των ιθυνόντων και συναθροίστηκαν.

Η αστυνομία έλαβε κλήση από περίοικο για ληστεία και μαχαίρωμα, έσπευσε στο σημείο και… κάπου εκεί άρχισε η ένταση. Λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα, δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στην περιοχή και επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς χρησιμοποιώντας χημικά με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί για λίγο σε πεδίο μάχης. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι να διαμαρτυρηθούν ενώ η συγκέντρωση διαλύθηκε λίγο μετά τις 2:30 με την αστυνομία να προχωρά και σε προσαγωγές.

Έντονος συνωστισμός και στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι

Όσον αφορά την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, εκεί παρατηρήθηκε συνάθροιση περίπου 500 ατόμων, που προκάλεσε την έντονη ενόχληση των κατοίκων. Δεν τηρούνταν κανένα μέτρο προστασίας, με την αστυνομία να μην προχωρά σε επέμβαση, παρά το γεγονός ότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο.

Συνωστισμός παρατηρήθηκε και σε άλλες πλατείες της πρωτεύουσας, όπως και στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν γεμάτη από κόσμο το απόγευμα της Παρασκευής. Ο καλός καιρός που αναμένεται να επικρατήσει το σαββατοκύριακο αυξάνει την ανησυχία για… επανάληψη αυτών των εικόνων.

Δείτε επίσης: Δεύτερη νύχτα έντασης στην Αγία Παρασκευή

Loading