Οι Κούρδοι συμμαχούν με Ασάντ κατά της Τουρκίας

Σε συμφωνία ήρθαν οι Κούρδοι με την Συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη  συριακών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία κατά των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται από ανακοίνωση της ηγεσίας των Κούρδων στην οποία αναφέρεται πως: «Για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επίθεση και να εμποδισθεί η συνέχισή της, επιτύχαμε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sana «Μονάδες του αραβικού συριακού στρατού βρίσκονται καθ΄οδόν προς τον Βορρά για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επίθεση στο συριακό έδαφος».

Οι «διαπραγματεύσεις» σύμφωνα με κούρδο αξιωματούχο διεξήχθησαν ανάμεσα στην ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση και την συριακή κυβέρνηση.

Τουλάχιστον 26 νεκροί άμαχοι

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 26 άμαχοι είναι ο απολογισμός των νεκρών στην βόρεια Συρία από τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων.

Μάλιστα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του.

 

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων εδώ:

Loading