ΕΥΑΘ: Προτεραιότητα το δίκτυο ύδρευσης

Της Μαρίας Βλάχου
Τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΕΥΑΘ περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νάρκισσος Γεωργιάδης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους της πόλης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, “η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, ο μετασχηματισμός της ΕΥΑΘ σε μια πιο σύγχρονη εταιρεία, η διαφύλαξη του δημοσίου χαρακτήρα, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησης”. Όσον αφορά στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 178.000.000 ευρώ, τόνισε πως “πατάει σε δύο άξονες, στα έργα της ΕΥΑΘ και σε νέες επενδύσεις για ανάπτυξη της εταιρείας”. Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε επίσης πως το επενδυτικό προγραμμα είναι στη φάση της αναθεώρησης, όχι της κατάργησης και έχει ορίζοντα εξαετίας.

Επίσης, έθεσε ως βασικούς στόχους τις επενδύσεις στο δίκτυο ύδρευσης, τον εκσυγχρονισμό του λόγω παλαιότητας, και την ανάπτυξη, ώστε να πάει νερό και σε άλλες περιοχές. Όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ “για να δώσουμε νερό σε νέες περιοχές από σήμερα που μιλάμε, χρειάζονται 4-5 χρόνια. Τόσο θέλουμε για να τελειώσουμε το εργοστάσιο, το οποίο θα διπλασιάσει τον όγκο του νερού που έρχεται από τον Αλιάκμονα και άλλα 1-2 χρόνια για να λειτουργήσει δοκιμαστικά. Αυτό είναι το μεγάλο έργο”.

Επενδύσεις γίνονται και στο κομμάτι της αποχέτευσης, όπως η επέκταση και η αντικατάσταση αγωγών. Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως η ανάπτυξη της εταιρείας στηρίζεται στο νέο εργοστάσιο νερού, στην επισκευή της Αραβησσού, στη σύνδεση των δύο υδραγωγείων που ολοκληρώθηκε και στην ψηφιοποίηση.

Όσον αφορά στο θέμα της ιδιωτικοποίησης είπε πως “η θέση μου είναι ότι η εταιρεία έχει ήδη περάσει στην ιδιωτική εποχή, με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Αν υπάρχει κάτι προς πώληση είναι οι μετοχές που είναι υπό ελεύθερη διαπραγμάτευση. Αυτες διακινούνται καθημερινά. Το ποσοστο του ΤΑΙΠΕΔ , το 24% είναι στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ να πουληθεί σε επενδυτή. Ο έλεγχος του κράτους που είναι το 50% και μια μετοχή που έχει κρατήσει το Υπερταμείο δεν μπορεί να αλλάξει, υπάρχει και απόφαση του ΣτΕ”.

Τόνισε μάλιστα πως “το δημόσιο, ως βασικός μέτοχος της ΕΥΑΘ δεν θα αλλάξει. Το 24% του ΤΑΙΠΕΔ αν πουληθεί θα πουληθεί στο πλαίσιο εύρεσης χρημάτων για τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα. Δεν είμαστε προβληματική εταιρεία για να πει κάποιος φέρτε μου το μάνατζμεντ επειδή έχω επενδύσει κεφάλαια”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Γεωργιάδη:

Loading