ΕΣΘ: «Χρειάζονται δραστικά μέτρα, όχι “ασπιρίνες”»

Την άμεση ανάγκη για λήψη δραστικών μέτρων που θα ανακουφίσουν τον εμπορικό κόσμο και τους επιχειρηματίες από τους περιορισμούς που τεθεί σε ισχύ προκειμένου να μπουν εμπόδιο στην εξάπλωση του κοροναϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης μιλώντας στον Flash 99,4 και την  εκπομπή «Flash Δρομο-λόγιο».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΣΘ ανέφερε ότι…«η κατάσταση εξελίσσεται τραγικά. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας που κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει κίνηση, δεν υπάρχει τίποτα. Μετά από μια δύσκολη περίοδο που περάσαμε ολόκληρο το ’19 μαζί με την περίοδο των εορτών και των εκπτώσεων, ήρθε και αυτό για να πληγωθούμε περισσότερο».

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, υπογράμμισε πως «αφενός ευχόμαστε και περιμένουμε να σταματήσει το φαινόμενο όσο πιο γρήγορα γίνεται, ωστόσο αυτές είναι μόνο ευχές. Από εκεί και πέρα και εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια και μακάρι να την περάσουμε όλη αυτή την ιστορία όσο πιο μαλακά γίνεται γιατί αυτά που ακούμε στην Ιταλία δυστυχώς μας τρομάζουν.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να ληφθούν πραγματικά μέτρα και όχι ημίμετρα και «ασπιρίνες» όπως ακριβώς ήταν τα προηγούμενα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Πρέπει να καταλάβουν άμεσα όλοι τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά και να γίνει μια αναστολή των υποχρεώσεων που έχει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος διότι δυστυχώς δεν τα βγάζουμε πέρα. Αυτοί που μπορούν να πληρώσουν να πληρώσουν, αυτοί που δεν μπορούν όμως θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον κάποιες ευκολίες ώστε να καταφέρουν να δώσουν».

Ο Π. Φιλιππίδης κατέληξε πως «περιμένουμε να ακούσουμε τα νέα μέτρα, γιατί τα προηγούμενα δυστυχώς δεν μας αφορούσαν, διότι λήφθηκαν για κάποιες περιοχές τις οποίες λοκάρισε η κυβέρνηση και σε δεύτερη φάση ήταν μέτρα «ασπιρίνες». Ελπίζω τα κυβερνητικά στελέχη να καταλάβουν άμεσα το τι συμβαίνει στην αγορά και να λάβει πιο δραστικά και ριζοσπαστικά μέτρα που θα έχουν απόδοση».

Loading