Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινά αυτή την εβδομάδα η καταβολή του

Από τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα πρώτα επιδόματα των 800 ευρώ στους εργαζομένους και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να δοθούν τα 400 ευρώ στους επιστήμονες και το δώρο Πάσχα στο υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.

«Το πακέτο μέτρων είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε και το Μάιο και τον Ιούνιο χωρίς να υπάρχουν ταμειακά προβλήματα» διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών και συντάξεων.

Μάλιστα «με τα σημερινά δεδομένα η εκτίμηση είναι ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 3%, κοντά στο 4%. Η ύφεση είναι συνάρτηση της έκτασης του προβλήματος και της πιθανής επαναλήψεις του προβλήματος μέσα στη χρονιά. Δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, οι περισσότερες προβλέψεις δείχνουν βαθιά ύφεση.

Λαμβάνεται υπόψη και η επίπτωση στον τουρισμό το καλοκαίρι. Σχεδιάζονται και στοχευμένες δράσεις για το χώρο του τουρισμού», τόνισε.

«Έχουμε 15,7 δισ. ευρώ το μαξιλάρι ασφάλειας, και περίπου 20 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και των φορέων της γενικής κυβέρνησης στις εμπορικές τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι χρήματα των φορολογουμένων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο… Το πότε θα τα χρησιμοποιήσουμε έχει να κάνει με την ένταση της κρίσης», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος, «το πρόγραμμα μείωσης φόρων και εισφορών μετατίθεται αλλά θα εφαρμοστεί σταδιακά μόλις καταφέρουμε να βγούμε από την υγειονομική κρίση» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Loading