ΕΛΠΕ-Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: «Συνένοχοι» για τα γήπεδα ποδοσφαίρου

Ένας πνεύμονας άθλησης, αναψυχής και ενασχόλησης των νέων του Κορδελιού κινδυνεύει να χαθεί για πάντα. Ποιος ευθύνεται για αυτή την εξέλιξη; Γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής Κορδελιού – Ευόσμου;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τους δημότες της τοπικής ενότητας Κορδελιού, αλλά κυρίως όσους ασχολούνται με τον Αθλητισμό.

Πρόκειται για 4 γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και ζώνες πρασίνου, τη συντήρηση των οποίων είχε από το έως το 2017 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν παραχώρησης του Ομίλου ΕΛΠΕ. Το 2018 ο όμιλος ΕΛΠΕ τα παραχώρησε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Στη συνέχεια κατεδαφίστηκε το ένα γήπεδο με την προϋπόθεση ότι ο δήμος θα παραχωρήσει χώρο, ώστε να δημιουργηθεί εκεί. Ο όμιλος επικαλέστηκε τη συνθήκη ΣΕΒΕΖΟ, η οποία δεν επιτρέπει να υπάρχουν δραστηριότητες και κτίσματα, πλησίον της πετρελαϊκής μονάδας, Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι σήμερα τα γήπεδα ποδοσφαίρου να έχουν εγκαταλειφθεί και οι πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης να στερούνται ενός κυττάρου άθλησης, τόσο σημαντικού για την περιοχή.

Αντώνης Κουτσίδης: Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν

«Πριν κάποια χρόνια, φτιάχτηκαν από τον Οδυσσέα Κορδελιού 3 γήπεδα χόρτου με αποδυτήρια και εγκαταστάσεις», τονίζει ο Αντώνης Κουτσίδης, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου και πρώην πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης. «Πριν  ένα χρόνο τα ΕΛΠΕ τα ζήτησαν και τα πήραν πίσω. «Γκρέμισαν το κλειστό με τη συμφωνία ότι θα δώσει ο δήμος χώρο και θα κάνουν εκεί γήπεδο. Δεν έγινε τίποτα», ανέφερε.

«Ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτα. Δεν ασχολείται, δεν υπάρχει. Εκεί αθλούνταν 600-700 άτομα», τόνισε. «Χώροι υπάρχουν για γήπεδα, αλλά δεν τρέχει ο δήμαρχος.

Έχουν δοθεί 500 χιλιάδες ευρώ για τα δυο πλαστικά γήπεδα και ο σύλλογος Οδυσσέας Κορδελιού έχει βάλει για να φτιαχτούν τα γήπεδα 100 χιλιάδες ευρώ.

«Αυτά ποιος θα τα αποζημιώσει;, αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσίδης

Τι κάνει ο δήμος για να σταματήσει την επένδυση της Elpedison;

Θα αφήσει να επιβαρύνουν κι άλλο την ατμόσφαιρα της περιοχής, αντί να γίνουν αθλητικά κέντρα;

Ο δήμαρχος είναι μόνο να βγαίνει φωτογραφίες με τους συνεργάτες της Elpedison;

Αν δεν μπορούν ας παραιτηθούν», τόνισε ο κ. Κουτσίδης

Αναφερόμενος στην απάντηση του δήμου, ότι υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία διαπαραταξιακής επιτροπής για τη συνεννόηση με τον όμιλο ΕΛΠΕ, ο κ. Κουτσίδης τόνισε: Και μέχρι να γίνει η συνεννόηση τι θα γίνει; Η Elpedison προχωράει κανονικά την επένδυση της για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φωτοβολταϊκά στο χώρο των γηπέδων.

Όσο για τη συνθήκη ΣΕΒΕΖΟ, αναρωτήθηκε, «τόσα χρόνια δεν ίσχυε;»

Ο πρόεδρος του Οδυσσέα Κορδελιού

Ο πρόεδρος του Οδυσσέα Κορδελιού Νίκος Δεμερτζής, εμφανίζεται αισιόδοξος, πως θα βρεθεί σημείο επικοινωνίας με τα ΕΛΠΕ. «Ο δήμος δήλωσε διάθεση πως θα πάρει τη διαχείριση των 3 γηπέδων χόρτου και των δύο πλαστικών και πως δεν θα μείνει χωρίς αθλητισμό η περιοχή», ανέφερε. «Η σύμβαση παραχώρησης ανανεώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 για ένα εξάμηνο και σε λίγες ημέρες θα τελειώσει το θέμα».

Η αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Η αρμόδια αντιδήμαρχος αθλητισμού Μαρία Γαβαλά, τόνισε ότι πρόκειται για απόφαση των ΕΛΠΕ να παραμείνουν κλειστά τα γήπεδα.

Αναφέρθηκε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου να μην αποδεχθεί χορηγία των ΕΛΠΕ, λόγω του προβλήματος της δυσοσμίας.

«Αυτό που μπορεί να γίνει είναι τα σωματεία να βρουν μια λύση με τα ΕΛΠΕ», τόνισε. «Ο δήμος δεν μπορεί να δημιουργήσει 5 γήπεδα. Μπορεί να βελτιώσει κάποια, όπως στη Διαλογή. Είμαστε στη διαδικασία δημιουργίας διαπαραταξιακής επιτροπής για συνεννόηση με τα ΕΛΠΕ».

Το politic.gr ζήτησε και την επίσημη θέση της ΕΛΠΕ, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα μας από την πλευρά της εταιρείας.

Δείτε φωτογραφίες από την εγκατάλειψη

Δείτε επίσης:

Παρέμβαση εργαζομένων Κορδελιού – Ευόσμου

Loading