Έκρηξη σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου – Τέσσερις τραυματίες

Συναγερμός σήμανε στις 09:30 το πρωί σε ΕΚΑΒ και λιμεναρχείο Ηρακλείου, από έκρηξη μικρής ισχύος, που σημειώθηκε σε επιστόμιο καζανιού του επιβατικού πλοίο «Blue Horizon», που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου. 
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων ο ένας, ένας 30χρονος, έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά. Οι άλλοι τρεις έχουν τραυματιστεί ελαφρά.  

Σε κρίσιμη κατάσταση ο μηχανικός – Ελαφρά εγκαύματα οι υπόλοιποι τραυματίες   

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου ο μηχανικός του πλοίου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του νοσοκομείου, έχει εγκαύματα σε μεγάλη επιφάνεια στο σώμα του. Ο 30χρονος μηχανικός βρισκόταν πιο κοντά από τους άλλους τρεις στο σημείο της έκρηξης του επιβατικού πλοίου, με αποτέλεσμα να καούν τα ρούχα του και μεγάλο μέρος του σώματός του, ενώ αυτήν τη στιγμή είναι διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 
 
Οι άλλοι τρεις ναυτικοί, ηλικίας 45, 34 και 27 ετών, που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης στο μηχανοστάσιο του πλοίου, έχουν ελαφρά εγκαύματα. Ο ένας χρειάστηκε παροχή πρώτων βοηθειών. 

Γίνονταν εργασίες συντήρησης στο πλοίο 

Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης του καζανιού του πλοίου. 
 
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μαζί με τον γιατρό και παρέλαβαν τους εγκαυματίες προκειμένου να τους μεταφέρουν στο ΠΑΓΝΗ. Η ζημιά στη μηχανή του πλοίου δεν είναι σημαντική και θα εκτελέσει το βράδυ το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Πειραιά. 
 
Εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους τέσσερις τραυματίες, για να τους προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 
 

Πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Horizon”, Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου. 
 
Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες. 
 
Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα (04) μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες. 
 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. 
 
Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος. 
 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. 

Η ανακοίνωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία 
 

Ο Όμιλος Attica εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
 
«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών». 

Loading