Διπλή πρόκληση με τουρκική ακταιωρό στη Χάλκη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η διπλή τουρκική πρόκληση στη Χάλκη, με τουρκική ακταιωρό να επιχειρεί να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού και να συνέχεια να προσπαθεί να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού!

Η διπλή τουρκική πρόκληση έλαβε χώρα τα ξημερώματα στη Χάλκη. Αρχικά, τουρκική ακταιωρός προσπάθησε, με προβολείς, ακτίνες λέιζερ και δημιουργώντας θόρυβο, να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού, την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί. Ο ναυτικός αποτελεί μέλος πληρώματος παραπλέοντος σκάφους που βοηθούσε στη διάσωση μεταναστών στην περιοχή.

Προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Η τουρκική πρόκληση δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια υπήρξε προσπάθεια από τουρκική ακταιωρό να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού. Και αυτό την ώρα που το Λιμενικό πραγματοποιούσε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην περιοχή (σ.σ. μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 96 άνθρωποι).

Σοβαρό επεισόδιο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το διπλό συμβάν θεωρείται σοβαρό και ενδεικτικό των προθέσεων της Τουρκίας. Ουσιαστικά, αποτελεί μία προσπάθεια της γειτονικής χώρας να αμφισβητήσει εμπράκτως το δικαίωμα της έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα ισχύουν διεθνώς, η χώρα μας έχει την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης σε ολόκληρη την περιοχή εντός του FIR Αθηνών. Η Τουρκία, ωστόσο, το αμφισβητεί.

Δείτε ακόμη:
Χάλκη: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ατόμων που επέβαιναν σε σκάφος

Loading