Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΤΕ: Τι ζητούν (pics)

Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΤΕ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, στο κεντρικό κτήριο της εταιρείας που βρίσκεται επί της οδού Ερμού. Μετά την πολυήμερη απεργία που ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή, οι εργαζομένοι στον ΟΤΕ κήρυξαν επίσης και τρίωρη στάση εργασίας, ενόψει και της σημερινής τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της διοίκησης της εταιρείας και εκπροσώπων των εργαζομένων.

Στο σημείο βρίσκονται περίπου 15 άτομα, τα οποία κρατώντας πλακάτ αναφέρουν χαρακτηριστικά «όχι σε απολύσεις, όχι στην ανασφάλεια, όχι στις αποσχίσεις».

Μάλιστα οι εργαζομένοι στον ΟΤΕ επέδωσαν σήμερα το πρωί και ψήφισμα στον υπουργό Εσωτερικών (για θέματα Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, με τον έναν από τους συλληφθέντες και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΤΕ, Γιάννη Βαρδίκο, να μιλά στον Flash 99,4 για το τι ζήτησαν στη συνάντηση με τον υπουργό.

«Συναντήσαμε σήμερα το πρωί τον υπουργό και του εκθέσαμε τα αιτήματά μας, του εκδώσαμε ένα ψήφισμα και δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει το θέμα μας στους αρμόδιους φορείς-υπουργούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδίκος, προσθέτοντας ότι «αυτά που ζητάμε είναι συλλογική σύμβαση τριετούς διάρκειας χωρίς απολύσεις και αυξήσεις στους χαμηλόμισθους». Μάλιστα, ο κ. Βαρδίκος επισήμανε ότι «η εταιρεία αρνήθηκε τα αιτήματά μας και γι’αυτό, προχωρήσαμε στην απεργία».

Στη συνάντηση που είχαν με τον Θεόδωρο Καράογλου το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΤΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως του ζήτησαν τη συμβολή του και με τη θεσμική του ιδιότητα, ώστε να προβάλει τα αιτήματά τους στην Αθήνα. Παράλληλα, τόνισε ότι αμέσως μετά τη συνάντηση διαμαρτυρήθηκαν με πλακάτ και μία μικρή διαμαρτυρία στο κεντρικό κτήριο, που βρίσκεται επί της Ερμού.

«Ανάλογα με τις εξελίξεις στην Αθήνα, θα αποφασίσουμε εκ νέου τη στάση μας»

Αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τα στελέχη της εταιρείας, ο κ. Βαρδίκος επισήμανε πως «δεχθήκαμε μήνυση από τον περιφερειακό διευθυντή για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη χρήσης βίας, όμως είναι κατηγορήσεις που δεν ευσταθούν, καθώς υπάρχει και υλικό από τις κάμερες». Σύμφωνα με τον ίδιο, «προχωρήσαμε στην αντι-μήνυση την επόμενη ημέρα για ψευδή καταμήνυση και για παραβίαση του συνδικαλιστικού νόμου και, τον λόγο θα έχουν τα δικαστήρια».

Σε ερώτηση για το αν τα καταστήματα του ΟΤΕ λειτουργούν, ο κ. Βαρδίκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «από σήμερα είναι ανοιχτά. Έχει προγραμματιστεί τρίωρη στάση εργασίας με τη λήξη κάθε βάρδιας», τόνισε, προσθέτοντας πως «ανάλογα με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης που θα γίνει στην Αθήνα, θα αποφασίσουμε εκ νέου τη στάση μας».

Όλα όσα είπε ο κ. Βαρδίκος:

Loading