Μπλόκα σε δρόμους, λιμάνια, ΚΤΕΛ, σταθμούς, αεροδρόμια

Σε έκτακτους ελέγχους λόγω κορονοϊού σε όλα τα διόδια και στις Εθνικές Οδούς, προχωράει η Πολιτική Προστασία, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως ήδη από σήμερα γίνονται έλεγχοι σε διόδια και εθνικούς δρόμους από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ την ίδια εντολή έχει και το λιμενικό σώμα.
Παράλληλα, αποφασίστηκαν τα μπλόκα σε ΚΤΕΛ και αεροδρόμια. Από σήμερα λοιπόν, θα μετακινούνται προς την ύπαιθρο μόνο όσοι έχουν βεβαίωση κατοικίας, ενώ αυτοί που φεύγουν για αναψυχή θα πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ.
Όλα αυτά γίνονται για να αποφευχθεί η τυχόν έξοδος του Πάσχα.
Τέλος, η κυβέρνηση απαγόρευσε την κατ’οίκον μεταφορά του Αγίου Φωτός από τους Δήμους.

Προβληματισμός για τις μετακινήσεις τύπου Α

Για καταχρηστικές μετακινήσεις τύπου Α έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τέτοιες βεβαιώσεις έχουν εκχωρηθεί σε άτομα τα οποία δεν απασχολούνται σε αυτές και κάλεσε όλους τους εργοδότες στη χώρα να επικαιροποιήσουν εντός 24 ωρών τους δικαιούχους των βεβαιώσεων από τις επιχειρήσεις τους, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση ελέγχου ο εργοδότης θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανασφάλιστους εργαζομένους και ποινή 10.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ οι κάτοχοι των παράτυπων βεβαιώσεων με ποινικές κυρώσεις, αντίστοιχα.

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους εργαζομένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι  διαμένουν σε μόνιμη κατοικία σε άλλους νομούς,να μη κάνουν χρήση αυτής της βεβαίωσης προκειμένου να πάνε στην ύπαιθρο, καθώς θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στα χωριά, αφού η βεβαώση εργοδότη δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Loading