Χ. Αντίνου: Ζούμε τη Μέρα της Μαρμότας στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

«Ζούμε την «Ημέρα της Μαρμότας» στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου», δήλωσε στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ξεκινάμε από την Αρχή», Χρήστος Αντίνου.

«Ξυπνάμε την επόμενη μέρα και βλέπουμε τα ίδια πράγματα. Ο κ. Μανδαλιανός αν και ο νόμος του έδινε τη δυνατότητα για συνεργασίες πήρε την απόφαση να διοικήσει μόνος του. Μπορεί να υπάρχει η διάθεση να λυθούν προβλήματα αλλά δεν υπάρχει η γνώση και η εμπειρία. Δε βλέπουμε να προχωράει κάτι» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Αντίνου.

Μάλιστα κατήγγειλε πως ακόμη δεν έχει δοθεί γραφείο στη παράταξή του. «Ως δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης δικαιούμαστε γραφείο και γραμματειακή υποστήριξη. Έξι μήνες μετά τις εκλογές δεν θα μας έχουν δώσει χώρο με την αιτιολογία ότι τον ετοιμάζουν. Έχουμε φέρει το θέμα επανειλημμένως και στο δημοτικό συμβούλιο».

Ερωτηθείς για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίσει ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου o κ. Αντίνου αναφέρθηκε στο θέμα της δυσοσμίας που ταλανίζει χρόνια την περιοχή. «Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Οι πολίτες διαμαρτύρονται και ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου δεν έχει κάνει τίποτα. Ποια κοινωνία δε θα έβαζε πρόστιμα;» είπε.

«Επειδή το θέμα είναι πολυδιάστατο και δε μπορεί ο δήμος να το λύσει μόνος του ζητήσαμε να γίνει μία διαπαραταξιακή ομάδα, να βρούμε μία λύση γιατί ούτε τα ΕΛΠΕ μπορούν να φύγουν ούτε οι πολίτες. Αν και το υποσχέθηκαν μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα» πρόσθεσε ο κ. Αντίνου.

Ο κ. Αντίνου αναφέρθηκε και στο θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που θα ενισχύσει, όπως είπε, την τοπική αγορά και την επιχειρηματικότητα.

«Ευτυχώς η διοίκηση του δήμου πήρε κάποιες πρωτοβουλίες και προχωράει το θέμα. Τέλη καλοκαιριού θα είναι έτοιμο το κομμάτι που αφορά στον δήμο. Το θετικό είναι ότι η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία και δίνει παράταση μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2020. Μας δίνεται η δυνατότητα να ανοίξουμε καταστήματα στον πεζόδρομο».

Όπως υπογράμμισε “τον πεζόδρομο του Κορδελιού το 2010 υπήρχαν 21 μαγαζιά και τώρα εννιά. Για τα μαγαζιά που έκλεισαν υπήρχαν αγοραστές αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού είπε πως η νέα διοίκηση υποσχέθηκε ότι θα βάλει τάξη «αλλά συνεχίζεται η αταξία με την πρόφαση ότι δεν είναι σωστά επανδρωμένο το τμήμα της δημοτικής αστυνομία. Πρέπει όμως κάποια να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Μάλιστα ο κ. Αντίνου είπε πως στο Κορδελιό εδώ και 20 χρόνια υπάρχει υπόγειο πάρκινγκ- το πρώτο που κατασκευάστηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη- που παραμένει κλειστό την τελευταία δεκαετία καθώς δε βρίσκεται μισθωτής. «Με ένα χαμηλό τίμημα θα μπορούσε να το λειτουργήσει ο δήμος και έτσι δοθεί ανάσα στην περιοχή» τονίζει.

Τέλος είπε πως μέσα στο Μάϊο ο Εμπορικός Σύλλογος Κορδελιού θα διοργανώσει «Λευκές Νύχτες» και άλλες δράσεις για την τόνωση της αγοράς.

Ακούστε όσα δήλωσε στον Flash 99, 4 ο Χρήστος Αντίνου

Δείτε τη ροή ειδήσεων:

Διαβάστε επίσης:

Τσικνοπέμπτη με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Loading