Αντίνου: «Η διοίκηση δείχνει να έχει συμπράξει με ΕΛΠΕ»

Σκληρή κριτική στην διοίκηση του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, με αφορμή της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τις εκλογές, άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με την παράταξη «ξεκινάμε από την αρχή», Χρήστος Αντίνου.

Μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», ο κ. Αντίνου, είπε ότι «Έχουν περάσει μήνες και είμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν, ζούμε την ίδια μέρα». Όπως είπε η φιλοσοφία της παράταξης αυτής, προεκλογικά, ήταν να δώσει νέο αέρα στη διοίκηση και να την κάνει πιο γρήγορη και πιο ευέλικτη.

Εμείς είδαμε ότι και οι πολίτες έχουν και αυτοί την ίδια αντίληψη, ότι σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα. Ζούμε, την ίδια μέρα. Δηλαδή, από την προηγούμενη διοίκηση μέχρι σήμερα, δεν έχουμε να πούμε κάτι σημαντικό, ότι κάτι άλλαξε».

Η διοίκηση δεν μας δίνει την εντύπωση ότι εργάζεται για το συμφέρον των πολιτών

Η διοίκηση, έχουμε την εντύπωση, ότι έχει συμπράξει με τα ΕΛΠΕ. Δεν μας δίνει την εντύπωση ότι εργάζεται για το συμφέρον των πολιτών. Αυτή την αίσθηση έχουμε. Όταν κάνεις 4 -5 μήνες να κάνεις μια διαπαραταξιακή που είναι μια μέρα, σου δίνει αυτή την αίσθηση. Όταν σου λέει, θέλω να δώσουμε χρόνο στα ΕΛΠΕ και φτάσαμε τέλη Μαϊου θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος, έχουν υποσχεθεί τα πετρέλαια.

Ο κ. Αντίνου, πρότεινε τα χρήματα που θα εξοικονομήσει ο δήμος από την ακύρωση αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας, να δοθούν για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας.

«Έχουμε σαν δήμος, περίσσευμα χρημάτων από όλες αυτές τις δραστηριότητες που δεν θα γίνουν. Εγώ θα τους κάνω μια πρόταση. Ας πάρουν δύο μονάδες ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από τις πολιτιστικές και τις αθλητικές δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο ο δήμος θα δείξει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγεία των πολιτών. Και θα μπορεί να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο και πραγματικά να ελέγχει αν υπάρχει δυσοσμία, αν υπάρχει ρύπανση. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να έρθουν τα ΕΛΠΕ στο τραπέζι και να συζητήσουμε. Γιατί θα ξέρουν ότι δεν μπορούν να κοροϊδέψουν», ανέφερε. «Δεν γίνεται να κάθεσαι παθητικά και να δέχεσαι», κατέληξε.

Πρόταση για να μεταφερθούν τα γήπεδα των ΕΛΠΕ στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα

Για τα γηπεδάκια του Κορδελιού που είχαν παραχωρήσει τα ΕΛΠΕ, ο κ. Αντίνου έκανε και εδώ τη δική του πρόταση για την εκμετάλλευση του στρατοπέδου Ζιάκα. «Είχαμε κάνει μια επένδυση πριν 20 χρόνια εκεί των 750.000 ευρώ, το οποίο έργο ήταν υποδομές ισάξιες με ευρωπαϊκών ομάδων», τόνισε.

«Βλέπετε ότι καμία δημοτική αρχή, ούτε αυτή, ούτε η προηγούμενη έκανε κάποια ενέργεια για να σώσει όλο αυτό που γινότανε. Μια φαγάνα μπαίνει τώρα μέσα τα γκρεμίζει.

Θέλουν να κάνουν 5 νέες μονάδες. Γιατί ο δήμος δεν κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Στον τρόπο που κινήθηκαν τα πετρέλαια, να κινηθείς», σημείωσε.

«Έχουμε το στρατόπεδο του Ζιάκα, το οποίο είναι ανενεργό. Και τόσα χρόνια μας λέει η κυβέρνηση δεν έχετε ένα πλάνο για να μπορέσετε να το εκμεταλλευτείτε να σας το δώσουμε. Ορίστε το πλάνο. Έρχεσαι και το κάνεις γήπεδα ποδοσφαίρου και το κάνεις αθλητικό χώρο. Φέρνεις τα πετρέλαια και τα λες. Εμείς κάναμε μια επένδυση πριν 20 χρόνια 750.000 ευρώ. Εσύ έρχεσαι και τα γκρεμίζεις. Θέλεις να είσαι καλός γείτονας; Πάρε το στρατόπεδο του Ζιάκα και κάνε εγκαταστάσεις». «Σε αυτά τα 20 χρόνια έγινε ένα έργο. Κάποιοι άνθρωποι δουλέψαν για να γίνει κάτι και να αθλούνται σχεδόν 500 παιδιά του δήμου μας», ανέφερε. «Έχουν ευθύνη όλες οι προηγούμενες διοικήσεις».

Το Κορδελιό παρήκμασε μετά τη συνένωση

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Καϊτετζίδη, περι απόσχισης του Κορδελιού από τον δήμο, ο κ. Αντίνου τόνισε ότι θεωρεί τον δήμο ενιαίο και ότι δεν υπάρχουν όρια, ωστόσο όπως ανέφερε, «η ιστορία δείχνει ότι απορρίφθηκε η ενέργεια όλη από το Κορδελιό για να διοχετευτεί στον Εύοσμο. Αυτό είναι που στεναχωρεί την κοινότητα του Ελευθερίου – Κορδελιού. Βλέπει ότι παρήκμασε μετά την συνένωση και όταν έρχεσαι μεσα στο δημοτικό συμβούλιο, παλαιότερος δήμαρχος και σε λέει μουσαφίρη, λογικό είναι να αντιδράσεις». Ήταν άστοχη η δήλωση από τον πρώην δήμαρχο, συμπλήρωσε ο κ. Αντίνου,  «οφείλουν όταν κάνουν μια άστοχη δήλωση, να ζητήσουν συγγνώμη».

«Όλα είναι βαλτωμένα και δεν βλέπουμε καμία προοπτική», τόνισε. Το υπόγειο πάρκινγκ, κλειστό. Το κινηματοθέατρο, επίσης ακόμα κλειστό. Οι δρόμοι μας, οι κεντρικοί μας δρόμοι. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ανδρέα Παπανδρέου, η κατάσταση παραμένει δύσκολη άσχημη. Έχουμε την κατάσταση πάνω από τον περιφερειακό, υπογράμμισε. «Αντιλαμβάνεστε ότι η διοίκηση αυτή είναι αργή».

Ο κ. Σωτηράκης, τραβάει όλο το κάρο της διοίκησης

Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη. Ο κ. Σωτηράκης, ας πούμε, τραβάει όλο το κάρο της διοίκησης. Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά στηρίζεται όλη η διοίκηση σε αυτόν.

Ακούστε τα όσα είπε στον Flash 99.4 ο κ. Αντίνου

Loading